Kiemelt hírek Térség

Öt éves a Szentes Járási Hivatal

A járási hivatalok 2013. január 1-én kezdték meg munkájukat. A területi közigazgatás régi nevén, de új feladatokkal felruházott egységeit azzal a céllal hozta létre a kormány, hogy az államreform részeként saját szervezetrendszerén keresztül nyújthassa szolgáltatásait az állampolgárok részére.

Csongrád megyében 7 járás van, központi településükön működnek a járási hivatalok. Ezek Makó, Hódmezővásárhely, Szeged, Szentes, Csongrád, Kistelek és Mórahalom. Ma már összesen 11 kormányablak áll a megyében élők rendelkezésére és 33 ügysegéd munkálkodik.

 

 

Ezekben a napokban az elvégzett munkáról adnak számot a Csongrád megyei hivatalvezetők. A megye csaknem minden települését érinti a tájékoztatás sorozat, amely lehetőséget ad arra, hogy a helyi képviselő testület közvetlenül megismerhesse a területi közigazgatás utóbbi öt évében elvégzett munkát és véleményt nyilvánítson az átalakítás megyei eredményeiről.

Az illetékes járási hivatalok vezetői azon településeken tartanak beszámolót, ahol erre igény van. Dr. Tóth Flórián, a Szentes Járási hivatal vezetője eddig Árpádhalom községi képviselő-testületét látogatta meg – dr Juhász Tünde, Csongrád megyei kormány megbízottal együtt – valamint március 29-én a szegvári képviselőket. Ez utóbbin jelen volt Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője is.

 

 

A hivatal elmúlt öt évi munkájának eredményéről adott számot és ismertette tevékenységüket, eredményeiket a járási hivatalvezetője. Mindezt írásban is megkapták a képviselők, dr. Tóth Flórián szóbeli kiegészítését (vágatlanul), illetve Gémes László, Szegvár polgármesterének hozzászólását itt megtekintheti:

Dr. Tóth Flórián, a Szentes Járási hivatal vezetője

Öt éves a Szentes Járási Hivatal A járási hivatalok 2013. január 1-én kezdték meg munkájukat. A területi közigazgatás régi nevén, de új feladatokkal felruházott egységeit azzal a céllal hozta létre a kormány, hogy az államreform részeként saját szervezetrendszerén keresztül nyújthassa szolgáltatásait az állampolgárok részére. Az illetékes járási hivatalok vezetői azon településeken tartanak beszámolót, ahol erre igény van. Dr. Tóth Flórián, a Szentes Járási hivatal vezetője eddig Árpádhalom községi képviselőtestületét látogatta meg – dr Juhász Tünde, Csongrád megyei kormány megbízottal együtt – valamint március 29-én a szegvári képviselőket. Ez utóbbin jelen volt Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője is. A részletes cikket itt olvashatják:

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. március 30.

A nagyközség polgármestere összegzésében elmondta, hogy bár nem feladatuk, de egy ötös skálán 4,9-re értékelik a hivatal munkáját, és határozatban köszönték meg eddig együttműködésüket.

Dr. Tóth Flórián kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy az ötéves évfordulóval összefüggésben minden község képviselő-testületi ülésére ellátogat, elmondja eddigi tapasztalataikat, és javaslatokat is kérnek a testületek tagjaitól arra vonatkozóan, miként lehetne a szolgáltatások nyújtását, a feladatellátást még inkább az ott élők igényeihez igazítani.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?