Kiemelt hírek Szentes

Öt millió forint “előleg” a szentesi boltokban vásárlóknak

Szentesen, a Galéria Kávéház és étteremben szeptember 2-án tanácskoztak és ünnepeltek a helyi kiskereskedelmi boltok vezetői. A 10 éves múltra visszatekintő ún. ‘Vedd és védd a szentesit’ szlogen hátterében megvalósuló vállalkozói összefogás eredményességét, és fejlesztésének lehetőségeit beszélték meg a szakemberek.

Jelen volt Szirbik Imre polgármester is, aki kijelentette: Szentes Város Önkormányzata a befektetés-ösztönzési- és kereskedelemfejlesztési tevékenysége során nagy hangsúlyt fektet a helyi értékek képviseletére és támogatására. Fontosnak tartotta, hogy beszélgessenek az ezzel kapcsolatos elképzelések megvalósulásáról, és arról, milyen kiegészítések szükségesek.

Bocskay István, a Közös Önkormányzati Hivatal ipari park referense, az összefogás kezdeményezője beszélt az eltelt évtized tapasztalatairól. Azzal kezdte mondandóját: „ez mai program egy 10 éves folyamat egyik állomása”. Az akkori kisebb válság elhárítása érdekében kérdőíves felmérést végeztek, amelynek végkövetkeztetése kettős volt: egyrészt komoly piacvesztés szenvedtek el a boltok, másrészt nincs tőkéjük előre lépésre.

Az utóbbira reagálva az önkormányzat bevezette kisvállalkozások kamatmentes támogatását, a piacvesztésre pedig a L’amour Napok rendezvényeit kezdték el szervezni.

Az önkormányzat koordinálásával létrehozták a L’amour vállalkozói csoportot, amely mára 15 céget foglal magába, az élelmiszerbolttól, a vendéglátáson és műszaki boltokon át az ajándékboltig. Az elmúlt évek bizonyították, hogy képesek közösen gondolkodni, tervezni és megvalósítani.

Legújabb kezdeményezésük a L’amour bankó, amelyet augusztus 1-től vezettek be a város 15 (L’amour) szaküzletében. A tanácskozáson a csoport néhány képviselője elmondta az elmúlt 30 nap során szerzett tapasztalatait.

Összesen tízezer, 500.- forint értékű L’amour bankót bocsájtottak ki, ami azt is jelenti, hogy 5 millió forintot vállaltak át a boltok, vagy másképpen összességében ennyi pénz maradhat a vásárlóknál.

Ha valaki egy (L’amour) boltban 5000.- forint felett vásárol, akkor kap egy ilyen bankót (ötezer forintonként egyet) , és a legközelebbi vásárlásakor ezt beválthatja bármelyik (L’amour) szaküzletben.

Az eddigi tapasztalatokról a következők hangzottak el:

Talián Optika: a kezdeti nehézségek után egyértelműen pozitív a bankó alkalmazásának fogadtatása.

Festékbolt: csak kedvező fogadtatást érzékeltek, „mindenkinek ott van a pénztárcájában”.

Ajándékbolt: a L’amour bankó elfér egy pénztárcában, már ez is egy jó dolog, és örömmel fogadták a visszatérítéseket.

Piramis bolt: különösen kedves gesztusnak tartják, és már azt is tudják, kik tartoznak a L’amour csoporthoz.

Szarvasi Húsbolt: a legjobb, a legérdekesebb, hogy a 15 bolt együtt tud dolgozni.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?