Kiemelt hírek Sport Szentes

Ötven évvel ezelőtt kezdődött

Szentesen (és úgy általában a szentesiek) nagyon sokan büszkék arra, hogy a városban milyen magas színtű vízilabdázás van, és hogy sokan űzik ezt a sportágat. Azt viszont kevesen tudják, hogy ez a folyamatos, OB I-ben való szereplésnek az alapjai 1968 nyarán valósultak meg, ugyanis több év után ekkor került fel a felnőtt csapat az OB II-be, és onnan már „egyenes út” vezetett az OB I-be, ahol egy év kihagyással megőrizte biztos helyét a Kurca-parti gárda.

Miért említem ezt a jubileumot?

Valamennyi okot nem sorolom fel, de néhányat igen. Az első és legfontosabb: minden szervezet, egyesület életében fontos az emlékezés, a múlt megőrzése, a hagyományok ápolása. Ez (is) az, ami előrevisz az egyesületi élet kiteljesítésében, az újabb eredmények elérésében, a motivációk folyamatos fenntartásában, megújításában.

Nagyon szép, kerek ez az ötven év. A sportág helyi történetében ez alatt a fél évszázad alatt megszámlálhatatlanul sok szentesi fiatal szerette meg a vízilabdát, a sportot, a mozgást, és számos hazai- és nemzetközi sportsiker született, öregbítve ezzel a város hírnevét itthon és külföldön egyaránt.

Bármennyire is régi történetről van szó, annak körülményeit, sportszakmai hátterét érdemes még ma is megismerni, van belőle tanulni való, talán erőt lehet belőle meríteni. Különösen ilyenkor, amikor „küzdelmes” életét éli a szentesi vízilabda. A múlt kellő figyelembevételével lehet teremteni valami újat, azzal a tudásbázissal, ami már megvan.

Mert az emlékek nem csak a múltról szólnak, meghatározzák a jövőnket.

 

Vélemény, hozzászólás?