Hírek Kiemelt hírek Szentes

Ovisok az Autómentes Napon

Az Európai Mobilitási Hét keretében, az Autómentes Napon szeptember 22-én Nyolcszínvirág Óvoda, Apponyi téri Tagóvoda szervezett olyan programokat, melyekkel a biztonságos közlekedésre, a környezettudatos magatartásra, egészséges életmódra ösztönözték a résztvevőket.
Lehet, hogy egy kép erről: gyermek, állás, gyaloglás és szabadtéri
Bár erre az egy napra csúcsosodott ki maga a rendezvény, de az egész hét alatt olyan foglalkozásokat tartottak az óvónők, melyek szorosan kapcsolódtak a szárazföldi közlekedéshez, valamint a gyalogosokra vonatkozó szabályok ismeretével.
A Nyolcszínvirág Óvoda ezekben a témákban még a könyvtárból is kölcsönöztek könyveket, hogy meséken, képeken keresztül még inkább közelebb vigyék a témát a gyermekek világához. Volt olyan csoport, akik például terepasztalt épített, hogy még alaposabban tudják szemléltetni az egyes szabályokat. Családbarát óvodaként a csoportos közlekedés szabályaival külön is foglalkoztak.
Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, álló emberek és út
Ezen a napon 07.00 – 17.00 óra között a Klauzál Gábor utcai körforgalomtól kezdődően a Jövendő utcáig tartó útszakaszt lezárták, itt rendezték meg óvodások sportvetélkedőit. (Sajnos a kedvezőtlen időjárás miatt az eredeti terveik egy részét nem tudták megvalósítani.)

 

Vélemény, hozzászólás?