Kék hírek Kiemelt hírek Szentes

Ovizsaru – Szentesen

A mára már országossá vált Ovizsaru programot 10 éve vezették be megyénkben, napjainkban pedig már (egy kivétellel) minden szentesi óvodában „meghonosították”. A főként a nagycsoportos korosztály számára kidolgozott bűn – és baleset-megelőzési témájú program célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, és annak elősegítése, hogy szükség esetén tudjanak és merjenek segítséget kérni a rendőrtől.

Szentesen a Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, Pengő Erzsébet százados végzi ezt a feladatot, természetesen az óvónőkkel közösen.

A Szent Anna utcai óvoda nagycsoportosainak január 28-án tartott foglalkozást a rendőr százados, melynek során a gyerekek megismerték az egyenruhát, annak kiegészítő és kötelező tartozékait, valamint közösen beszélgettek olyan szabályokról, melyeket az óvodás korú gyerekeknek már tudniuk kell. Ezúttal az ismerkedés szabályainak alapjaival, az ismerős és az idegen fogalmával ismerkedtek az ovisok – mindezt játékos, interaktív formában.

A foglalkozáson a gyerekek köszönthették Rendőr Robit, a bábfigurát, valamint az ő „vendégeit”: Rosszcsont Ricsit és Rosszcsont Rozit, akik saját élményeiket, tapasztalataikat osztják meg a gyermekekkel.

 

A rendezvény végén a gyerekek – külön kérésükre – kipróbálhatták a bilincs „használatát”, majd a Szentesi Rendőrkapitányság munkatársa minden óvodásnak kerékpár-matricát ajándékozott.

Érdekes volt megfigyelni, hogy a kicsik az elején kissé megilletődöttek voltak, és az „óra” végére szinte teljesen feloldódtak, bátrabban kérdeztek, fogalmaztak meg kéréseket, kapcsolódtak be a közös szituációs játékba.

Videó-összefoglaló a foglalkozásról:
https://youtu.be/qmme6wXUCBU

A sorozat folytatódik, ezután egy kidolgozott anyag és egy előzetes felkészítés alapján már az óvónők vezetik le a foglalkozások, de a nevelési év végén ismét találkoznak a gyerekek a rendőrség munkatársával.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3486429031428229

Vélemény, hozzászólás?