Hírek Kiemelt hírek Szentes

Óvodai foglalkozás a vadvédelmi mentőközpontban

A Szentesi Természet-és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány a gyermekek környezet- és természetvédelmi nevelésére is nagy hangsúlyt fektet!
A város iskolás és óvodás gyermekei tanóra keretében ingyen vehetnek részt a foglalkozásokon. Manó napok keretében december11-től minden héten szombaton 9-12 – óráig fogadjuk az óvodásokat és iskolásokat.
A gyerekek oktatása nagyon fontos a munkánkban, hiszen megismerhetik egyrészt a természetben élő madarakat és állatokat, azoknak sérüléseit, egy esetleges sérülésen keresztül tudatosulhat bennük, saját maguk hogyan és miként kerülhetnek el olyan helyzeteket, aminél ők is megsérülhetnek. Megfigyelhetik, melyik madár vagy állat mivel táplálkozik. Kik a ragadozók. Az állatokat testközelből tekinthetik meg, nagyon sokan talán soha ilyen közelről nem láttak természetben élő állatot.
Munkánkat oktatás terén tovább bővítettük Állatsimogató részt nyitottunk, hiszen a gyermeknek elsődlegesen a legfontosabb a háztáji állatok és azok a táplálkozási szokásainak a megismerése, és mind e mellett ezáltal a felelős állattartás megtanítása.
A Százszorszép Óvoda csoportja, tanóra keretében látogatott el hozzánk. A gyermekek nagy örömmel tekintették meg a bent lévő madarakat és állatokat. Az Állatsimogató pedig igen nagy sikert aratott. Masni és Bóbita hamar kedvencei lettek a gyerekeknek, igyekeztek is a kedvükben járni.
Sőt ajándékkal is kedveskedtek, saját pici kezükkel morzsolt kukoricát hoztak az állatoknak. Köszönjük a kukoricát, nagyon büszke vagyok rátok.
/N.T./

Vélemény, hozzászólás?