Hírek Szentes

Óvodai jubileum – ajándékokkal

A Damjanich utcai Óvoda szeptember 30-án ünnepelte fennállásának 80. évfordulóját. Az ünnepségen egykori óvodások, óvónők, szülők, és a város vezetői is részt vettek, együtt ünnepeltek jelenlegi ovisokkal.

Először Ágostonné Szabó Tünde, tagóvoda-vezető köszönte meg, hogy sokan fogadták le meghívásukat, majd röviden az óvoda nyolc évtizedes történetét ismertette.

A városban harmadikként alapították az óvodát (Gilicze Antal, felsőpárti református tiszteletes javaslatára), 1937. november elsejétől fogadta a gyermekeket. Az első óvónő Vargha Katalin az első dajka Nagy Mihályné lett.

Az eltelt 80 esztendő során a 3-as számú óvoda neve többször megváltozott, az épület kívül-belül átalakult, azóta is minden dolgozó arra törekszik, hogy boldog, mosolygós, kiegyensúlyozott gyermekek legyenek ebben az óvodában.

Szirbik Imre polgármester köszöntötte a jubiláló intézményt, az ott dolgozókat, az ott nevelkedett régi és mai gyermekeket.

Bozó Zoltán, egykori szülő (jelenleg Szentes város Csongrád megyei Közgyűlési képviselője) köszöntője mellett, negyvennégy modern gyermekágyat ajándékozott az intézménynek. Kérdésünkre a következőket mondta el az óvodával kapcsolatban:

 

Kovács János, a helyi önkormányzat Művelődési- Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke új ágyneműkkel lepte meg az óvodát, és azt kívánta, hogy a jövőben is folyamatosan gyerekzsivaj töltse be az épületet és az udvart.

Szabó Zoltán Ferenc, helyi önkormányzati képviselő feliratos pólókkal kedveskedett a nevelési intézménynek, amelyek főként kirándulások, és például rendezvényeken jól alkalmazhatók megkülönböztető mezként is.

Szirbik Imre meglepetése az ünnepség végén egy nagy jubileumi torta volt.

A programban az óvodások adtak műsort, volt kézműves foglalkozás, a jubileum tiszteletére Emlékfát ültettek, a dolgozók kívánságait tartalmazó lufikat engedtek a magasba.

Mozgókép-mix a program egy részéről:

 

 

Képgaléria (további képek  a partner Szentesi Gyors-on):

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?