Kiemelt hírek Szentes

Óvodások ’Madarak Fák Napja’ a ligetben

A szentesi Rákóczi Ferenc utcai Óvoda május 18-án, a Széchenyi ligetben  rendezte meg a Madarak Fák Napjára történő emlékezést a város összes nagycsoportos óvodásai számára. Összesen 10 óvoda 250 gyermekkel vett részt a programon.

Megnyitót is tartottak, ahol az év madaráról, a vándorsólyomról és az év fájáról, a virágos kőrisről beszéltek, majd a Rákóczi óvoda Maci csoportja egy idevágó műsort mutatott be:

Madarak Fák Napját ünnepelték a szentesi ovisok

Óvodások ’Madarak Fák Napja’ a ligetben A szentesi Rákóczi Ferenc utcai Óvoda május 18-án, a Széchenyi ligetben rendezte meg a Madarak Fák Napjára történő emlékezést a város összes nagycsoportos óvodásai számára. Összesen 10 óvoda 250 gyermekkel vett részt a programon.A részletek itt olvashatók:

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. május 18.

 

A csoportok már felkészülten érkeztek a versenyre: készítettek maguknak jelvénye, és egy tavaszi verset is megtanultak. A szervező óvoda öt állomásból álló akadálypályát állított össze a ligetben ( Csallány Gábor Kiállít helyen is), és az árnyas fák alatt sétálva, majd a feladatot gyorsan, akkurátusan megoldva teljesítették az akadálypályát.

 

 

A verseny, illetve az annak során megoldott feladatok jól szolgálták a természet megszerettetését, a természetvédelemre történő nevelést, a természet megóvását. Ezen túlmenően még a játékos feladatok a fejlesztették az ovisok zenei képességeit, kézügyességét, társas magatartásukat.

 

 

Vélemény, hozzászólás?