Kiemelt hírek Szentes

Óvónői továbbképzés

Szentesen, a Nyolcszínvirág Óvodában (a Klauzál utcai óvoda) november 13-án továbbképzést tartottak a városban dolgozó pályakezdő óvodapedagógusoknak.

Harmadik éve működik a Szentesi Központi Óvoda támogatásával a pályakezdő óvodapedagógusok városi szintű munkaközössége. Radichné Fúvó Ágnes mentor munkaközösség vezető és néhány pályakezdő kezdeményezésére jött létre a munkaközösség, melynek célja az együttműködésen alapuló szocializáció támogatása, a tervezőmunka, a szakmódszertan alaposabb megismertetése, az egymástól való tanulás lehetőségeinek a biztosítása.

A munkaközösség arra törekszik, hogy az elmélet mellett minél több kooperatív játékot, drámajátékot ismerjenek meg az óvónők, melyhez még támogatást nyújt Tornyi-Molnárné Gál Tímea mentor, drámajáték-nevelő óvodapedagógus.

A munkaközösség munkatervének egyik alkalma volt a Nyolcszínvirág Óvoda, Pipacs csoportjában szervezett bemutató foglalkozás, melynek során énekkel, zenével, énekes játékkal és gyermektánccal idézték fel Szent Márton legendáját.

Nyolcszínvirág ovi – óvónők képzése

Óvónői továbbképzés(Képmelléklettel)Szentesen, a Nyolcszínvirág Óvodában (a Klauzál utcai óvoda) november 13-án továbbképzést tartottak a városban dolgozó pályakezdő óvodapedagógusoknak.Harmadik éve működik a Szentesi Központi Óvoda támogatásával a pályakezdő óvodapedagógusok városi színtű munkaközössége. Radichné Fúvó Ágnes mentor munkaközösségvezető és néhány pályakezdő kezdeményezésére jött létre a munkaközösség, melynek célja az együttműködésen alapuló szocializáció támogatása, a tervezőmunka, a szakmódszertan alaposabb megismertetése, az egymástól való tanulás lehetőségeinek a biztosítása.A munkaközösség arra törekszik, hogy az elmélet mellett minél több kooperatív játékot, drámajátékot ismerjenek meg az óvónők, melyhez még támogatást nyújt Tornyi-Molnárné Gál Tímea mentor, drámajáték-nevelő óvodapedagógus.A munkaközösség munkatervének egyik alkalma volt a Nyolcszínvirág Óvoda, Pipacs csoportjában szervezett bemutató foglalkozás, melynek során énekkel, zenével, énekes játékkal és gyermektánccal idézték fel Szent Márton legendáját.Ennek keretében egyebek mellett matematikai tartalmú tapasztalatokat, játékos mozgásutánzásokat tanulhattak az ovisok, miközben értelmi-,szociális- verbális- és testi képességfejlesztést valósítottak meg a foglalkozásvezetők. (A cikk alatti videón – rövid részlet a foglalkozásból.)A program végén a munkaközösség tagjai közösen beszélték meg tapasztalataikat.Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3246479078756560

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. november 14., csütörtök

Ennek keretében egyebek mellett matematikai tartalmú tapasztalatokat, játékos mozgásutánzásokat tanulhattak az ovisok, miközben értelmi-,szociális- verbális- és testi képességfejlesztést valósítottak meg a foglalkozásvezetők. (A cikk alatti videón – rövid részlet a foglalkozásból.)

A program végén a munkaközösség tagjai közösen beszélték meg tapasztalataikat.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3246479078756560

Vélemény, hozzászólás?