Kiemelt hírek Szentes

Pádár László (1943 dec. 21.- 2020. ápr. 17.)

Életének 77. évében meghalt Pádár László, korábbi nemzetközi labdarúgó-játékvezető – tudatta a magyar szövetség honlapja.

Pádár László Szentesen született, a Petőfi Sándor Általános Iskolában, majd a Horváth Mihály Gimnáziumban végezte tanulmányait, később felsőfokú raktárvezetői képesítést szerzett.

Dolgozott a szentesi Tejipari SZSZKV-nál, a KONTAKTÁ-nál, a szegedi Dégáz-nál, a szegedi Ruhagyárnál, volt a MOL dolgozója is.

A Szentesi Kinizsi és a Szegedi Dózsa labdarúgója volt (teniszezni is nagyon szeretett).

Játékvezetői vizsgát 1967-ben tett, 1975. szeptember 10-én vezette első NB I-es mérkőzését, két évvel utána, 1977-ben lett a nemzetközi szövetség (FIFA) kerettagja, amelyhez egy évtizedig tartozott.

Bíráskodott rangos világbajnoki és Európa-bajnoki selejtezőkön, többek között részt vett az 1979-es U20-as világbajnokságon, valamint az 1979-es bázeli KEK-döntőben Palotai Károly partjelzője volt.

Volt olyan időszaka a magyar labdarúgásnak, amikor három szentesi játékvezető: Pádár László, Csányi József, Tóth László egyszerre volt tagja az országos bírói keretnek.

Pádár László pályafutása során 48 meccset vezetett FIFA-kerettagként, utolsó NB I-es mérkőzése a Tatabánya-Újpest találkozó volt 1988-ban. Összesen 174 élvonalbeli összecsapáson fújta a sípot, 209 sárga, 37 piros lapot osztott ki.

Emlékét a szentesi sportbarátok is őrzik, megőrzik.

Vélemény, hozzászólás?