Hírek Kiemelt hírek Szentes

Pályaorientációs nyílt nap a Szépészeti Központban

A Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikuma és a Szentesi Szépészeti Központ közös szervezésében január 19-én Szépészeti pályaorientációs nyílt napot tartottak az általános iskolások részére a Szépészeti Központban.
A nemrégiben kialakított modern eszközökkel és termékekkel felszerelt képzési centrumba érkező diákok először elcsodálkoztak a látványon, majd egyre inkább fegyelmezettség jelent meg az arcokon.
Először Pintér Etelka, a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum igazgatónője köszöntötte a tanulókat és szüleiket. Ismertette az intézményükben folyó új, duális képzési rendszer lényegét, lehetőségeit, előnyeit. Kiemelte, hogy nagyon jó és szoros kapcsolat alakult ki az iskola és a Szépészeti Központ között, és ennek hatását a tanulók élvezik.
Dancsó Erika mesterfodrász, a központ ügyvezetője először saját példáján keresztül mutatta be a szakma szépségét, motivációs erejét, karrier lehetőségeit.
Vázolta a központ kínálatát: a szépészeti szakmák (a fodrász, a kozmetikus, a kéz-és lábápoló) mindegyikében szalon körülmények között, a legjobb, legképzetteb szakemberek bevonásával, a legkorszerűbb felszereléssel és termékekkel folynak náluk a képzések. Céljuk, hogy a szakmát náluk tanuló diákok mindenből a legjobbat kapják, és minél nagyobb tudásra tegyenek szert.
Nem titkolta véleményét a tevékenységükről: náluk nagyon fontos a tanulás, sőt a folyamatos tanulás, az önképzés. Így válhat a fiatalokból elismert fodrász, kozmetikus, vagy kéz-és lábápoló.
Az ügyvezető jelezte, hogy Szépészeti Központ alapítványt hoz létre, a hátrányos helyzetű diákok támogatására.
Medgyesi Arnoldné a technikum szépészeti tagozatának vezetője, a szakmai elméleti oktatás irányítója az iskolában folyó szakmai képzés szerkezetéről adott tájékoztatást.
A szépészeti ágazat öt éves képzést jelent.
A tanulmányok második éve végén alapvizsga várható, ezután kezdődik a Szépészeti Központban, „szalon-körülmények” között a gyakorlati képzés. A negyedik év végén következik az érettségi (magyar, matematika és történelem), ezt követően csak az idegennyelvvel és a szakmai tárggyal foglalkoznak a diákok. Az ötödik év végén teszik le szakmai vizsgát és az idegennyelvi érettségit a tanulók, és kapják meg az érettségi bizonyítványt, valamint a választott szakmában a technikusi oklevelet. Az eddig eljutott diák dönthet úgy, hogy marad az iskolában, és a hatodik évben egy másik szépészeti szakmában szerez végzettséget.
A tájékoztatók után a szép számú érdeklő a szakemberek kalauzolásával az egyes szépészeti szalonokkal, berendezésükkel ismerkedhetett meg közvetlen közelről.
Természetesen lehetőség volt arra is, hogy a diákok és szüleik személyesen beszélhessék meg egyéni jellegű témáikat a szakemberekkel.
Eközben természetesen az újságíró bekapcsolódott a résztvevőkkel folytatott diskurzusba, melyek alapján leírható az összegzés: a jelenlévők többségét meggyőzték a látottak, hallottak – a rendezvény nagy segítség volt a pályaválasztás eldöntésében.
Képgaléria:

Vélemény, hozzászólás?