Hírek Kiemelt hírek Szentes

Pályaválasztási tájékoztató – oldott légkörben

A HSZC Szentesi Pollák Antal Technikum március 9-én megtartotta a tanév utolsó pályaválasztási rendezvényét, ahol a felvételi rangsor véglegesítése előtt a végzős nyolcadikos dákokat és szüleiket (szinte mindenre kiterjedően) tájékoztatták az iskola képzéseiről, mindennapi tevékenységéről, a tantestületről, annak az oktatásról vallott nézeteit, és minden olyanról szó volt, ami a jelenlévőket érdekelhette.
Először – az iskola életét bemutató kisfilm megtekintése után – Kovács Attila, az intézmény igazgatója köszöntötte a tornatermet megtöltő jelenlévőket, és általános (reális) tájékoztatást adott az iskoláról.
Ezután a tanárok nevében is a tantestület munkaközösségeinek vezetői beszéltek az egyes tantárgyakról, a kialakított követelményrendszerről, egészen a tanítási órák légköréig bezárólag szinte mindent szóba hoztak.
Ezt követően a két kilencedikes osztályfőnök – Sebők Renáta és Szilágyi Anna tanárnők – szólt nagy szeretettel a leendő “pollákosokhoz”, ismertetve az új osztályukhoz kapcsolódó terveiket.
Végül kisebb csoportokban a résztvevők barangolhattak az épületben, és eközben az újabban felmerülő kérdéseiket is feltehették az “illetékesnek”.
A rendezvény légköre már-már kezdett hasonlítani az iskola családias hangulatához.

Vélemény, hozzászólás?