Hírek Kiemelt hírek Szentes

Paralimpiai bajnok járt a szentesi Four Diamonds sportolóinál

A szentesi Four Diamonds Sportegyesület jelenlegi formájában 2017 óta működik: elsősorban a triatlon, az úszás, a kerékpározás és a futás sportágakban készíti fel az utánpótlás korú fiatalokat a versenysportra.
A jelenleg 112 taggal dolgozó egyesület december 21-én, az Ifjúsági házban tartotta évzáró összejövetelét, ahol értékelések hangzottak el a sportolók idei munkájáról, teljesítményéről, a sportolási feltételeik alakulásáról. Ezekről beszéltek – korcsoportos bontásban – Vidovics Zoltán, Kovács Brigitta, Gortva Bianka, Polyák Edina és Józsa-Szerdahelyi Anett edzők. Az értékeléseket egy-egy rövid-film illusztrálta.
Az idei évre is rányomta a bélyegét a Covid-járvány okozta helyzet, ezért kevesebb volt a verseny, az edzések tervszerűségét sem sikerült az elképzeléseknek megfelelően megvalósítani.
Mind ezek ellenére néhány, elsősorban a környező településeken szervezett versenyeken részt vettek, leginkább az úszószakosztály volt sikeres.
Az eredményesség kapcsán kiemelték, hogy az Aquatlon Országos bajnokságon, valamint a Mezeifutó Országos bajnokságon a korosztályos csapatuk egyaránt a 2. helyen végzett.
A mezei futó országos bajnokság ezüstérmesei Pataki Benedek, Dékány Bence, Szűcs Botond. Az országos aquatlon verseny második helyezettjei pedig Kósa Tamás, Szűcs Botond és Dékány Dominik.
A gyerekek és az egyesület számára is fontosak azok az eredmények is, melyeket körzeti, területi megméretéseken értek el.
Az értékeléseket követően serleggel, oklevéllel, (hátizsákkal is) díjazták azokat a sportolókat, akik a legszorgalmasabbak az edzéseken, és akik saját magukhoz képest kiválóan szerepeltek a versenyeken.
Külön díjazták azokat, akik a Magyar Úszószövetség által nyilvántartott időeredményeik alapján értek el kiemelkedő (arany, ezüst, bronz) szinteket.
Az egyesület aranyjelvényesei:
Baranyai Dániel (2008), Csomány Vivien (2011), Bikádi Fruzsina (2012)
Szaszkó Danka (2012), Verasztó Balázs (2012), Vida Botond (2012)
Mészáros Kincső (2013), Dékány Dominik (2013), Csepregi Hanna (2014)
Halász-Szabó Jázmin (2014), Török Anna (2014), Rácz Mirabella (2014)
Kósa Zalán (2014), Várdai Béla (2014), Baranyi Richárd (2015)
Nagy meglepetés volt a fiatal sportolók és szüleik számára, és óriási ováció fogadta, amikor megjelent a teremben Illés Fani világ- és Európa-bajnok, paralimpiai bajnok úszónő. Tartott egy rövid és lelkesítő élménybeszámolót a saját sportpályafutásáról, beszélt az idei Tokiói paralimpián való szerepléséről, és természetesen elhozta és megmutatta aranyérmét.
Néhány gondolat Illés Fannitól:
Az egyesület évzáró rendezvénye eszem-iszommal zárult.

Vélemény, hozzászólás?