Hírek Kiemelt hírek Szentes

Pedagógus sztrájk Szentesen is

Nyílt levelek a kormánynak, figyelmeztető sztrájk, polgári engedetlenségi akciók – az elmúlt időszakban számtalan módon hangot adtak az oktatásban dolgozók nemtetszésüknek, de miután egyik intézkedés sem vezetett eredményre, a pedagógus-szakszervezetek a határozatlan ideig tartó sztrájk szervezése mellett döntöttek.
A mától, március 16-tól induló munkabeszüntetés értelmében a tanárok a következő napokban nem, vagy csak részben tartják meg az órákat.
Ehhez Szentesen is csatlakoztak a pedagógusok – mondta Bedő Katalin, a Horváth Mihály Gimnázium tanára. Nincsenek egyedül, hiszen tudnak róla, hogy rajtuk kívül még óvodákban, a szakszolgálatnál is vállalták a sztrájkot a kollégák.
A gimnáziumban ma az első három órában volt sztrájk, melyben 16-an vettek részt, legközelebb március 23-án az első órában ismét sztrájkolni fognak.
A tanárnő hozzátette: a kormány legutóbb február 11-én rendeletben fektette le a sztrájk új szabályait, ennek minden tekintetben megfelel az általuk szervezett mostani demonstráció, tehát törvényes. Egyébként pedig nem a jelenlegi kormány intézkedései ellen tiltakoznak, hiszen követeléseik (alapvetően a munkaterhek csökkentése és a bérek valódi rendezése) már az előző kormányok regnálásakor is voltak, illetve most tovább szaporodnak.

Vélemény, hozzászólás?