Hírek Kiemelt hírek Szentes

Piaci évnyitó a Művészetek Házában

Szentesen, a Művészetek Házában sok piaci látogató jelenlétével rendezték meg január 20-án az esztendő első Garaboly Gasztro és Kézműves piacát. A program őrzi a több éves hagyományát: kiváló termelőiknek köszönhetően a megszokott gazdag minőségi választékkal, az évszaknak megfelelő specialitásokkal, és persze kóstolókkal várták a vendégeket.

A már megszokott termékek mellett voltak azonban újdonságok is: kézműves csokoládék (Szarvasról), fürjtojások – és készítmények,  vagy a vegetáriánusoknak az Őrangyal Gasztroház- és Étterem (Szegedről) kedveskedtek különleges ételeivel. Délben ezúttal is gyorsan elfogyott a húsos-csülök pörkölt és a töltött káposzta.

A piac kezdeményezője, működtetője Kálmánné Szabó Erzsébet, a Művészetek Háza igazgatónője elmondta, hogy továbbra is minden hónap harmadik szombatján tartják ezt (a vidékiek számottevő érdeklődésére is számot tartó) piacot. A téli időszakban 10-14 óráig, nyáron pedig 10-15 óráig.

Terveikről egyelőre annyit árult el, hogy a jövőben a korszerű táplálkozásról, a reform-élelmiszerekről, illetve az ezekhez kapcsolódó témákról a „piacon belül” előadásokat is szerveznek majd. A piacos napok késő délutánjára pedig exkluzív borkóstolókat szervez szakmai partnerünk, a Gólyás Borház.

 

További képek a piacról itt találhatók:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1860170534054095

 

 

Vélemény, hozzászólás?