Csongrád Hírek

A Piros biciklivel köszöntötte az Alföld Néptáncegyüttes volt tagját

Csongrádi származású táncművész kapott elismerést a nemzeti ünnepen. Az Alföld Néptáncegyüttes – ahonnan a művész az alapokat kapta –a csongrádi Borfesztivál záróműsoraként megtartott gáláján a fináléval köszöntötte egykori táncosát.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át augusztus 20. alkalmából a Pesti Vigadóban.  A tárca vezetője nemzeti ünnepünk alkalmából Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetésben részesítette Újszászi Andrást, az Experidance Production tánckarának táncművészét magas színvonalú szakmai munkájáért.

Az Alföld Néptáncegyüttes hagyományos nyárzáró gálaműsorának zárószámával – melynek koreográfiáját Újszászi András készítette – köszöntötte volt tagját. A Piros bicikli című műsorszám hatalmas sikert aratott, a közönség soraiban ott volt a frissen kitüntetett táncművész édesanyja is. Igazi örömtáncot láttak a színpadon, profi kivitelezésben.

Újszászi András az Alföld Néptáncegyüttesben a jelenlegi művészeti vezető, Forgó Edit szárnyai alatt kezdett táncolni, innen került a ma már nemzetközileg is elismert táncszínházba.

A műsorszám egy részletével gratulálunk mi is Újszászi Andrásnak.

fotó: Újszászi András -facebook.com

 

Vélemény, hozzászólás?