Kiemelt hírek Szentes

Pódiumbeszélgetés a Polgárház kertjében

A Koszta József Múzeum egyebek mellett úgy csatlakozott augusztus 20-án, a Magyarország nemzeti ünnepe, valamint az államalapítás és az államalapító I. István király emlékére szervezett szentesi programokhoz, hogy intézményének (illetve két kiállítóhelyének) kiállításait ingyenesen tekinthették meg a látogatók.

A Péter Pál Polgárház kiállítóhely kertjében pedig délelőtt kenyérszentelésre került sor (Szentesi Gyors: „Kenyérszentelés a polgárházban”), délután pedig Pelsőczy László színésszel, az István, a király rockopera televíziós változatának főszereplőjével találkozhattak, beszélgethettek az érdeklődők.

A sokoldalú művésszel (színművész, rendező, igazgató) színész-társa, Lénárt László beszélgetett. Jól érzékelhetően könnyű dolga volt a kérdezőnek, hiszen számos darabban játszottak már együtt, ismeretségük ‘régre’ nyúlik vissza.

Először néhány saját életrajzi adatot mondott el a több színházzal és társulattal párhuzamosan is dolgozó színész, majd a művészi pálya alakulása került „terítékre”. Ennek során sok, ritkán halott, olvasott érdekességet ismerhetett meg a közönség.
Például a 25. Színházba szerződését, vagy a világhírű Jancsó Miklós filmrendezővel megvalósult közös munka hátterét, vagy legendás színészekkel színpadon eltöltött közös munkát, vagy az István király szerepének előtörténetét is elmesélte Pelsőczy László.

A színházi pódiumbeszélgetés végén a nézők rövid részletet láthattak Sík Sándor: István király című művéből. (István király: Pelsőczy László, Vazul: Lénárt László.)

Képgaléria:
navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?