Kiemelt hírek Szentes

Polgármester és az újságírók eszmecseréje

Szabó Zoltán Ferenc polgármester március 3-án a Dió Coffee vendéglátó egységben “sajtó kávé” elnevezéssel beszélgetést kezdeményezett a sajtó képviselőivel, melyen időszerű kérdésekről számolt be. A közel egy órás kötetlen beszélgetésből néhány fontos gondolat:

* a város költségvetése elkészült, beindul(ha)t az elképzelések megvalósítása

* érzékelik, hogy a fakivágások sok- és sokféle véleményt váltottak ki. Abszolút kiállok a kollégák mellett – fogalmazott a város vezetője. Hosszú távon gondolkodunk, egy fásítási- zöld tervezetet szeretnénk megvalósítani. A hosszabb csonkok a további kézi munkavégzés miatt maradtak meg, mert a közmű-vezetékek között kell a fák gyökereit is kiszedni.
A belvárosban történő fakivágásokról ezt mondta Szabó Zoltán Ferenc (eredeti):
https://soundcloud.com/szgyors-1/szabo-zoltan-fakivagas

* A március 6-án kezdődő II. Virágkiállítás kapcsán meghirdetett óriás paradicsom magok osztásával kapcsolatban az is elhangzott, hogy a palántanevelésbe besegítene az Árpád Agrár Zrt, a szegvári telepén. (Ez még tárgyalás alatt van.)

* A város vezetése is látja, hogy egyes helyeken szemetes a város. Erről már tárgyaltak a hulladékelszállításért felelős cég vezetőjével, de szemléletformálásra is szükség van.

* A Központi Gyermekélelmezési Konyha működésével kapcsolatban érkezett a hivatalhoz petíció. A kérdés nagyon összetett, átfogó áttekintés után fognak dönteni az intézmény sorsáról.

* néha jó volna a pozitívumokról is írni, örülni a kisebb- nagyobb eredményeknek..

Vélemény, hozzászólás?