Hírek Kiemelt hírek Sport Szentes

„Politikai játék a Kinizsi pályáján”

A Szentesi Kinizsi SZITE közelmúltban történt dolgairól tartott sajtótájékoztatót február 7-én Szabó Zoltán Ferenc, az egyesület 2018. január 16-án önként lemondott elnöke (Jobbikos önkormányzati képviselő).

Az okot elsősorban az adta – kezdte a tájékoztatást a lemondott elnök – hogy két helyi sajtóorgánumban is valótlan állítások jelentek meg az egyesületben lezajlott folyamatokról, illetve az elnök személyéről, ezeket kívánta “helyére tenni”.

A jobb megértés kedvéért történeti áttekintést kaphattak a jelenlévők Szabó Zoltán 2015-ös megválasztása óta letelt időszakról, sőt részben ennek előzményeiről is. Nem volt egy egyszerű eset a három évvel ezelőtti esemény, hiszen ezzel együtt történhetett meg az évtizedek óta várt labdarúgó egyesületek egyesítése -mondta.

 

 

Elhangzottak azok a (pénzügyi) számok, intézkedések, tények, amelyek jellemezték a volt elnök munkáját. Ezek összegzéseképpen írjuk le, hogy a Pusztai László Sporttelep fejlesztésére vezetésével mintegy 300 millió forintot fordítottak, valamint a jelenlegi öt számlájuk mind pozitív mérleget mutat.

Tudták folytatni csapataik különböző bajnokságokban való szerepeltetését, voltak nagyon és kevésbé eredményes bajnoki szereplések, az utánpótlás korosztály nemzetközi szerepeltetését meg tudták oldani. A Kinizsi Labdarúgó Székház építése – göröngyös úton – de befejezéséhez közeledik, legkésőbb ez év június 30-ig átadják.

Szabó Zoltán Ferenc kitért arra is, hogy véleménye szerint politikai okokból támadták, azt pedig visszautasítja, hogy alkalmatlan lenne az elnöki feladatai ellátására. Erre konkrét példát, esetet az említett médiumok sem tudtak említeni – csak kijelenteni. Politikai okokból igyekeztek a Kinizsi éléről eltávolítani – hangsúlyozta Szabó Zoltán.

 

Az egyik kérdezőnek azt is visszautasította, hogy az irányítása alatt az egyesület gazdálkodásában találtak volna hibát. Azt pedig egyszerűen nevetséges (újságírói) felvetésnek tartotta, hogy kudarcot vallott volna. Ehhez tette hozzá: csak azért mondott le, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező Kinizsi tovább éljen, és minél jobban fejlődjön, ne legyen ennek akadálya az ő politikai pályafutása, beállítottsága. Ha kudarcosnak ítélte volna meg eddigi tevékenységét (akár az elnökség, akár mások, akár ő maga) akkor már hamarabb távozott volna.

Kijelentette: továbbra is – ahol tudja – segíteni fogja a Kinizsi tevékenységét, neki fontos, hogy az itt pallérozódó kis labdarúgók maradjanak meg  a sportágnál, a Kinizsinél.

Megkérdeztük a sajtótájékoztatón a szurkolókat képviselő Debreczeni Zoltánt az ügyről. „Nekünk mindegy, ki a Kinizsi elnöke, csak jól szerepeljen a csapat. Ugyanakkor úgy látjuk, hogy Szabó úr nagyon jól vezette és sokat tett a klubért; a játékosok, a szurkolók is sokat köszönhetnek neki. Nem értjük miért kellett ebbe helyzetbe belekényszeríteni.”

A 2018. január 16-án – szabálytalanul (Sz.Z.) – megtartott rendkívüli elnökségi ülésen végül önként lemondott Szabó Zoltán. Február 15-re közgyűlést hívtak össze, ahol a tervek szerint ideiglenesen (?) bíznak meg valakit az elnöki teendőkkel. Egyébként lemondott a gazdaságvezető is, a természetjáró szakosztály pedig kilépett az egyesületből.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?