Kiemelt hírek Szentes

Pollák Gólyabál – csak vidáman

 

A HSZC szentesi Pollák Antal Szakgimnázium és Szakközépiskola ezen  a héten tartotta Pollák Gólyahét sorozatát. Nemcsak ekkor, de most különösen figyeltek a tanulmányaikat ez év szeptemberében itt kezdő fiatalokra, azaz a kilencedikesekre.

A tanári kar és a diáktársak egyaránt szeretnék, ha minél gyorsabban az iskola hasznos polgárai legyenek az „új” tanulók, és közben megőrizzék saját magukat. „Külsőben és belsőben” egyaránt komolyan és kissé vidáman is vették a soron következő órákat, feladatokat egyéb foglalkozásokat.

A hét zárásaként rendezték meg a Gólyabálat, ahol a „gólyák” vidám bevonulását követően 12 versenyben mérte össze tudását a 9. a és a 9. b osztály. Többek között repülőt kellett építeniük (és reptetniük), matekos sorversenyen gyorsaságukat, ügyességüket és matematikai tudásukat kellett bizonyítaniuk, falra kivetített életképet kellett „magukból” megformálniuk, óriási ’röhögést” váltott ki a lufimarkolás, vagy a lekvároskenyér evés, és még sorolhatnánk.

A zsűri (Kovács Attila igazgató, Szilágyi Szabad Andrea és Vidéki Gyula Milán) ezúttal is szigorú volt, és (néha) igazságtalan, viszont a verseny eredményét eldöntötték.

Ennek alapján a győzelmet a 9. B osztály szerezte meg (osztályfőnök: Banka-Török Edit.)  Az előkelő második helyen a 9. A osztály végzett (osztályfőnök: Hajdú Zoltán).

A két osztály nemcsak egymással versengett, hanem a program végén letették a gólyaesküt, melynek révén a Pollák teljes jogú tagjaivá váltak.

Képga

A győztes 9. B osztály
navigate_before
navigate_next

léria:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?