Kiemelt hírek Szentes

Pollák-szalagavató (Videóval és képmelléklettel)

A HSZC szentesi Pollák Antal Szakgimnázium és Szakközépiskola végzős tanulóinak szalagavató ünnepségét február 7-én rendezték meg a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban.

Megjelent és köszöntőt mondott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, Szabó Zoltán Ferenc Szentes Város Polgármestere, továbbá Pintér Etelka, a HSZC szentesi Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatónője és Somosné Puskás Krisztina, a HSZC szentesi Boros Sámuel Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatónője.

A mai napon 57 „pollákos” diáknak tűzték fel a szalagot: 12. A osztály – osztályfőnök: Mácsai László; 12. B osztály – osztályfőnök: Szilágyi Anna.

A szalagavató ünnepélyes pillanatait egy verses összeállítás, egy időutazás indította el, mely a kamaszkor emlékei közé vezette vissza jelenlévőket. Háló Gyula: Kamaszok, kamaszok című versciklusából Takács Bence, Tary Nándor és Vida-Szűcs Patrik 12. b osztályos tanulók adnak elő részleteket. Ezt követően Szűcs Gergő és Vida-Szűcs Patrik zenés előadásukkal idéztek ünnepi hangulatot.

Először Kovács Attila igazgatónak, Fekete György és Vigh Attila igazgatóhelyetteseknek, Szemerédi Endre gyakorlati oktatásvezetőnek tűzték fel az idei tanév végzőseinek járó szalagot, majd a diákok szalagtűzésekor Kovács Attila igazgató mondta a neveket és a 11. osztályos tanulók tűzték fel a szalagokat.

A 12. évfolyam nevében Takács Bence búcsúzott el tanáraitól és diáktársaitól.

A szórakoztató programok zenés fénykép-összeállítással kezdődtek, majd a végzősök nyitókeringője indította a bemutatók sorát. Citerázott Farkas Júlia 10. a osztályos diák, aki a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola citera szakos hallgatója – tanárával Mélykútiné Németh Kornéliával.
Videó-válogatás:
https://youtu.be/-EnlIlrk8s0

Végzősök osztálytáncokkal, videókkal jelenetekkel szórakoztatták a közönséget, valamint fellépett a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány és a szegvári Dobbantó Néptáncegyüttes.

A záró- és a rokonokkal közös keringőzéssel zárult a program.

Képgaléria (180 fotó):
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3517447851659680

Vélemény, hozzászólás?