Kiemelt hírek Szentes

Pollákos első helyezés az országos szakmai versenyen!

A HSZC Szentesi Pollák Antal Technikum 13. A osztályos tanulója, Kis Csaba Levente első helyezett lett az EuroSolid Zrt. által kiírt országos diákversenyen.
Feladata az volt, hogy a SOLIDWORKS szoftverét használva tervezzen egy kreativitásról tanúskodó modellt – az egy egyszerű alkatrésztől kezdve a több tízezer alkatrészt tartalmazó összeállításig A programmal oktatója, Bánfi János tanár úr ismertette meg. Fontos szempontként szerepelt a saját ötlet kivitelezése, és ő meg is felelt ennek az elvárásnak: egy kétszintes föld alatti garázst álmodott meg 5107 darab alkatrész precíz megtervezésével körülbelül 100 munkaóra alatt.
A beérkezett pályaműveket független szakmai bizottság bírálta el és döntött a helyezésekről. A pályázati kiírás szerint a győztesek elnyerik “Az év diák SOLIDWORKS CAD modellezője – 2022” címet, így Kis Csaba Levente is a cím tulajdonosa lett!
Csaba jelenleg a technikusi évfolyamon készül a CAD-CAM informatikusi záróvizsgáira, de beadta a jelentkezését a Szegedi Tudományegyetemre, és gépészmérnöki tanulmányait nagyban fogja segíteni az a gyakorlatközpontú szemléletmód, amit a Pollákban elsajátított.
Gratulálunk Csaba, és további szép szakmai sikereket kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?