Kiemelt hírek Térség

Pozitív irányú változások Derekegyházán

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat cikksorozatának legújabb részében Szabó István, Derekegyház polgármestere osztotta meg tapasztalatait a megyében megvalósuló foglalkoztatási együttműködési programokkal, paktumokkal kapcsolatban.

–A Megyei Paktum Projekt jelentős eleme volt a megye gazdasági fellendítésének, számottevő forrást biztosított a megyei Foglalkoztatási Hivatalon keresztül a vállalkozások számára – kezdte Szabó István, Derekegyháza polgármestere. –Önkormányzatunk is részt vett a projekt kialakításában, amely során az eddigi kiváló kapcsolatunkat megerősítettük a Kormányhivatallal és a járási hivatallal – tette hozzá. A polgármester szerint egy ilyen kis település is, mint Derekegyház, hasznot tud húzni egy ilyen projektből, hiszen az ott lakó munkanélkülieknek is komoly elhelyezkedési segítséget adott ez a forrás. –Településünkről három főt sikerült így munkaviszonyba helyezni. A bér- és járuléktámogatás nagy segítséget ad azon vállalkozásoknak, akik élnek ezzel a lehetőséggel, így mindkét fél – munkáltató és munkavállaló – „jól jár” – ecsetelte.

Szabó megemlítette, hogy a településen is észrevehető az a gazdaságpolitikai és foglalkoztatáspolitikai változás, ami az elmúlt 10 évben kezdődött és az elmúlt három évben erősödött meg. – A korábban elindított közfoglalkoztatási programban résztvevők száma településünkön is megfeleződött, ennek oka főként a gazdaságban való elhelyezkedés volt – fogalmazott.

A polgármester kifejtette, a pozitív irányú változások eredményeképpen Derekegyházán is érezhető a jövedelem erősödés, a munkaerőhiány, ami a gazdaság erősödését, a munkahelyek bővülését jelenti.

– A vállalkozások munkával való ellátottsága, leterheltsége emelkedett, emiatt a minőségi munkavállalók szerepe is felértékelődött! A munkavállalók alkalmazása, ösztönzése és megőrzése kiemelt tényező a vállalkozások szempontjából. Ezért is fontos az ilyen típusú gazdasági segítség, mint a megyei paktum. Ez sokat jelent a vállalkozások, kiváltképp az induló vállalkozások számára – zárta gondolatait.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

Vélemény, hozzászólás?