Kiemelt hírek Szentes

Premier a gasztro piacon

Szentesen, a Művészetek Házában május 19-én rendezték meg a Garaboly Gasztro és Kézműves Piacot, ahol nagy volt a „felhozatal”: volt itt premier, rajzkiállítás – a piaccal egy időben zajló 9. Országos Képzőművészeti Verseny legjobb alkotásaiból, a piac 4. születésnapja alkalmából négy játékost láttak vendégül egy-egy 2.000.- Ft értékű ebédre, és persze a már ismert árusoktól is be lehetett szerezni a megszokott termékeket.

 

Először a premierről: kitelepült a szentesi partnerhez egy szegedi gasztroműhely csapat, a Rudi & Fickó, akiknél mesterséges adalékanyagoktól mentes finomságokat, helyben készített pék árukat, ízletes fagylaltot, és még a kiváló borokat is vásárolhattak a vendégek.

 

Ismét jelen volt az ugyancsak szegedi Őrangyal Gasztroház és Étterem a kiváló és a korszerű táplálkozást segítő élelmiszereivel. (Ők biztosították az ingyen ebédeket is.)

A bográcsokban marhapörkölt és töltött káposzta rotyogott, előtte hurkás, és kolbászt sütött a piac állandó séfje. Ami itt változás, hogy növelni kellett az adagok számát, már piacról piacra nő az igények száma – szerencsére.

 

 

Vélemény, hozzászólás?