Kiemelt hírek Szentes

Ráday Mihály (is) figyel a megújuló színházra, és a jubiláló polgárházra

Jövőre lesz százkilencven éves a Péter Pál Polgárház, ezért a Koszta József Múzeum egész éves programsorozatot szentel az épületnek. A sorozat művészeti védnöke és tanácsadója a Budapesti Városvédő Egyesület elnöke, Ráday Mihály lesz. A Kossuth díjjal elismert legendás televíziós Szentesen, az épülő Tóth József Színház bejárásakor jelentette be, hogy segít az együtt gondolkodásban.

Látogatása kapcsán (találkozott Szabó Zoltán Ferenc polgármesterrel is) egy rövid sajtótájékoztatót is tartott a műemlék-védő, melynek kapcsán kifejezte elismerését, hogy ezt az országban egyedülálló műemléket igyekeznek eredeti állapotában megújítani. A városnak pedig azért is gratulált, hogy az ugyancsak egyedinek tekinthető Fridrich fényírdát szintén korhűen rekonstruáltak, ráadásul korhűen működtetik.

Továbbá felhívta a szentesiek figyelmét, hogy jó lenne a régebben aktív, helyi Városszépítő Egyesület munkáját újra beindítani, és persze jó volna ennek a munkának fiatalokat is megnyerni.

A Péter Pál Polgárház az évforduló kapcsán egész évben „ünnepel”: januártól különleges estekkel, kiállításokkal töltik meg, a tervek szerint többek között hallhatunk ott majd előadást a kiegyezésről, látható lesz zsebóra-kiállítás, de a korabeli dohányzási- és öltözködési kultúrát is megismerhetjük a polgárházban. Az ikonikus épület ad majd helyet egy Ráday Imre-kiállításnak, valamint Karády és Jávor-estnek is – minderről már Farkas László Róbert, a polgárház kiállító-helyet (is) működtető Koszta József Múzeum igazgatója adott felvilágosítást.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3274402439297557

 

Ráday Mihály Szentesen a műemlékvédelemről

Ráday Mihály (is) figyel a megújuló színházra, és a jubiláló polgárházra(Képmelléklettel)Jövőre lesz százkilencven éves a Péter Pál Polgárház, ezért a Koszta József Múzeum egész éves programsorozatot szentel az épületnek. A sorozat művészeti védnöke és tanácsadója a Budapesti Városvédő Egyesület elnöke, Ráday Mihály lesz. A Kossuth díjjal elismert legendás televíziós Szentesen, az épülő Tóth József Színház bejárásakor jelentette be, hogy segít az együtt gondolkodásban. Látogatása kapcsán (találkozott Szabó Zoltán Ferenc polgármesterrel is) egy rövid sajtótájékoztatót is tartott a műemlék-védő, melynek kapcsán kifejezte elismerését, hogy ezt az országban egyedülálló műemléket igyekeznek eredeti állapotában megújítani. A városnak pedig azért is gratulált, hogy az ugyancsak egyedinek tekinthető Fridrich fényírdát szintén korhűen rekonstruáltak, ráadásul korhűen működtetik. Továbbá felhívta a szentesiek figyelmét, hogy jó lenne a régebben aktív, helyi Városszépítő Egyesület munkáját újra beindítani, és persze jó volna ennek a munkának fiatalokat is megnyerni. A Péter Pál Polgárház az évforduló kapcsán egész évben „ünnepel”: januártól különleges estekkel, kiállításokkal töltik meg, a tervek szerint többek között hallhatunk ott majd előadást a kiegyezésről, látható lesz zsebóra-kiállítás, de a korabeli dohányzási- és öltözködési kultúrát is megismerhetjük a polgárházban. Az ikonikus épület ad majd helyet egy Ráday Imre-kiállításnak, valamint Karády és Jávor-estnek is – minderről már Farkas László Róbert, a polgárház kiállító-helyet (is) működtető Koszta József Múzeum igazgatója adott felvilágosítást.Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3274402439297557

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. november 22., péntek

Vélemény, hozzászólás?