Kiemelt hírek Szentes

Rangos elismerés a metALCOM-nak

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) azokat a gazdasági szereplőket ismeri el a Genius Loci Díjjal, amelyek a társadalmi felelősségvállalási programjukban kiemelten támogatják a tehetséggondozást.

Ezt a díjat április 20-án kilenc vállalkozás és vállalkozó vehette át Budapesten, a Larus Rendezvényközpontban megrendezett ünnepélyes díjátadón. Az eseményen Kisgyőri Roland, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Esélyteremtési Főosztályvezetője mondott köszöntőt.

Kiemelte, hogy a Nemzeti Tehetség Program idén ünnepli 10 éves működését, ezen idő alatt a köznevelés finanszírozásán túl mintegy 15 milliárd forintot fordítottak tehetséges gyermekek, tanulók, fiatalok támogatására. Hozzátette: különösen fontos, hogy a tehetséggondozás folyamatába cégek is bekapcsolódjanak. A vállalati támogatásnak köszönhetően jelentősen javul a tehetségprogramok fenntarthatósága és erősödik a tehetségbarát társadalom is.

A 2015-ben megalapított díjat eddig 39 vállalat és egyéni vállalkozó vehette át. Idén a hazai és határon túli tehetséghálózatból beérkezett jelölések és a Matehetsz által felkért ötfős zsűri döntése alapján három kategóriában, összesen kilenc vállalkozás érdemelte ki a Genius Loci Díjat.

A Genius Loci Díjat kapott – a helyi kategóriában –  a metALCOM Távközlési és Rendszerintegrációs Zrt., akit a Szentes és térsége Tehetségtanács vezetői (Tóth Tamás és Lucza László) jelöltek az elismerésre.

A jelölést itt olvashatja: http://tehetseg.hu/node/25510

Díjat a cég vezérigazgatója, Rákosa Gábor Gergely vette át.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?