Kiemelt hírek Szentes

Rangos fotókiállításra készül Szentes

Megtörtént a XXVI. Alföldi Fotószalon pályázatra érkezett alkotásoknak a zsűrizése. Az idén is komoly pályázati anyag jött össze, sokan művészi igényű kollekciókban gondolkoztak. Alig volt olyan beküldött képanyag, amiből nem lehetett volna képet falra kirakni.

A zsűri tagjai már a képek első átnézése után jelezték, nem lesz egyszerű a munkájuk, sok izgalmas és jó fotót találtak a pályázatban. A beküldött alkotásoknál (82 szerző 365 fotó) az is érzékelhető volt, hogy sokkal jobban megválogatta mindenki a fotóit a nagyítás, nyomtatás, egyedi eljárás elkészítése előtt, mintha digitális fájlokat kellett volna küldeni.

Több órás értékelés (fotón) után 57 szerző 101 képe került be a kiállítási anyagba. A Gábor Enikő, Haris László és Szamódy Zsolt Olaf fotóművészek alkotta bíráló bizottság kicsit a képzőművészethez is közel álló fotókat értékelte kiemelkedőbbnek, sok ilyen képelemeket tartalmazó alkotást válogattak be a tárlatba. A díjak odaítélésekor teljes konszenzus volt a három zsűritag között.

Az előző évekhez képest most sokkal több képet lehetett a kiállításba beemelni, mert a tárlatot Szentesen, a Tokácsli Galériában mutatják be. A rendezők kevesebb képet akartak kirakni a tárlatra, de a zsűri ragaszkodott a száz feletti képszámhoz. Ez a beküldött fotók nagyon jó minőségét jelenti, hiszen nem tudtak több alkotást kivenni a pályamunkákból, azokon már nagyon vitázni kellett volna.

Az alábbi eredmények születtek:
FŐDÍJASOK:
I. díj: Galyasi Géza Attila (Esztergom)
I. díj: Héjja Gabriella (Schellenberg, Németország)
II. díj: Baloghné dr. Kovács Matild (Nyíregyháza)

KÜLÖNDÍJASOK:
Dudás Szabolcs (Budapest)
Gálos László (Salgótarján)
Palotás Lehel (Debrecen)
Sógor András (Budapest)
Szőnyi István (Budapest)

Fotókiállítás megnyitó:
Az október 23-án, (pénteken) 15 órakor Szentesen, a Tokácsli Galériában megnyíló XXVI. Alföldi Fotószalon kiállítására több Szentes térségi fotós képét beválasztották: Blaskovics Zoltán, Gálfalvay Hilda, Jokity Zita (Kunszentmárton), Kozma Anita, Lantos Imre, Marton Ferenc (Mindszent), Nagy Balázs, Sarusi István (Csongrád), Szaszkó Antal (Kunszentmárton).

Vélemény, hozzászólás?