Hírek Kiemelt hírek Szentes

Reggeli színházi látogatás és kakaó

A szentesi önkormányzat és a Tóth József Színház és Vigadó találkozóra hívja a város és a térség általános iskolásait. „Idd meg a reggeli kakaódat a Tóth József Színházban!” elnevezéssel a most felújított és megnyitott intézményt szeretnék népszerűsíteni a fiatalok körében.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és belső tér
A program keretében megismerhetik a szentesi színház 250 évre visszavezethető múltját, az utóbbi évtizedek helyi színházi életét, az épület felújításának részleteit. (Eközben kakaóval kínálják a vendégeket.) Ezt követően egy tárlatvezetés keretében megismerhetik a fiatalok a Tóth József színház minden titkát.
Az első ilyen találkozót szeptember 24-én tartották meg, ahol Szabó Zoltán Ferenc polgármester fogadta a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola 7. b osztályos tanulóit. Beszélt a színház újra nyitásának előzményeiről, eseményeiről, és arról is, hogy mennyire fontosnak tartja a fiatalok színház-baráttá nevelését.
Lehet, hogy egy kép erről: 6 ember, álló emberek, ülő emberek és belső tér
Elmondta, hogy ez a kezdeményezésük kedvező fogadtatásra talált, hiszen már most közel 500-an jelentkeztek erre a (színházi órára)
Ezután Tordai Henrietta, a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal referense beszélt a színház történetéről, majd Szojka Cinthia Daniella, a színház művészeti vezetőjével közösen végig vezették az intézmény területén a diákokat.
A következő hetekben, szinte minden nap lesz ilyen találkozás, sőt ennek kibővítését is tervezik – tudtuk meg a szervezőktől.

Vélemény, hozzászólás?