Kiemelt hírek Szentes

Regionális döntőt nyertek a HMG-s diákok

Idén is Békéscsaba adott otthont a „Krimit tud?” bűnmegelőzési témájú vetélkedő regionális elődöntőjének. A középiskolásoknak rendezett megmérettetésen a szentesi diákok bizonyultak a legjobbnak.

Az október 10-én megrendezett regionális elődöntőn Csongrád, Bács – Kiskun és Békés megyei középiskolás diákok képviseltették magukat, megyénként két-két csapattal.

A versenyzők a televízióból már jól ismert „Beugró” című műsor tematikája alapján játszottak el különböző szituációkat. Ezeket úgy állították össze a szervezők, hogy a napjainkban a fiatalokat leginkább érintő témakörök kerüljenek elő. Szó volt például az internetes közösségi oldalak használatáról, a drog-és az alkoholfogyasztás veszélyeiről, valamint az elkövetővé, illetve áldozattá válás elkerülésének lehetőségeiről is.

A feladatok során a meghatározott kerettörténet lehetőségein belül kellett improvizálniuk a versenyzőknek. Az előadások mindegyike vidám és szórakoztató volt, a diákok pedig a színjátszás számos eszközét kihasználva a saját nyelvezetükkel mutatták be, hogy mit gondolnak egy-egy témakörről.

A háromtagú zsűri bűnmegelőzési és színészi szempontból is értékelte a csapatok teljesítményét. A versenyben első helyezést ért el a Rácz Máté, Kiss Dorina, Wágner Dóra és Raffai Zoltán (12.d.) összetételű, szentesi Horváth Mihály Gimnázium csapata, ők képviselhetik a régiót a 2019. november 12-én, Budapesten megrendezésre kerülő döntőn.

A diákokat az iskola részéről Csapiné Matos Ibolya tanárnő, valamint Pengő Erzsébet (Szentesi Rendőrkapitányság) készítették fel.

F.:police.hu

Vélemény, hozzászólás?