Hírek Kiemelt hírek Szentes

Rendhagyó kultúra napi ünnepség

Az időszerű járványügyi szabályok messzemenő betartása, Szentes Város Önkormányzata január 22-én rövid (közönség nélküli) megemlékezést tartott a Magyar Kultúra Napja alkalmából.
A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola koncerttermében rendezett eseményen Szabó Zoltán Ferenc polgármester mondott köszöntőt, beszéde végén megköszönve a kultúra területén dolgozók áldozatos munkáját (részletek a videóban), azt követően (a helyi hagyományoknak megfelelően) helyi, kulturális kiadványokat tartalmazó ajándékcsomagot adott át Várkonyiné Mihály Erna (zeneiskola) és Karikó-Tóth Tibor (református iskola) intézményvezetőknek. (A többi intézmény jövő hét elején saját helyszínén veheti át a város vezetőitől.)
Dezső Dario orgonaművész, a helyi Református Nagytemplom kántora adott elő egy darabot, majd Karikó-Tóth Tibor, a Kiss Bálint Református Általános Iskola igazgatója mondta el gondolatait a Magyar Kultúra Napjáról. Egyebek mellett arról is beszélt, hogy az iskolákban ezen a napon ért véget a 2020/2021-es tanév első fele. Sokat és fáradhatatlanul dolgozt(n)ak a pedagógusok, nekik is külön köszönet jár ezen a jeles napon is.
A program végén a Kiss Bálint Református Általános Iskola 7. osztályos tanulói egy csoportja elszavalta Kölcsey Ferenc: Himnusz-át.

Vélemény, hozzászólás?