Hírek Kiemelt hírek Szentes

Rendkívüli véradás

Nem megszokott véradást tartottak szeptember 24-én Szentesen, a Közös Önkormányzati Hivatalban. A Magyar Légimentésért Alapítvány, a Magyar Légimentő Nkft., a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Vérellátó Szolgálat különleges körülményeket teremtve, a véradást népszerűsítve, kihelyezett véradást tartott a Városházán.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, ülő és belső tér
A véradás kezdetét a Magyar Légimentő Nkft. egyik mentőhelikopterének a Kossuth térre történő leszállása jelezte. Nem volt könnyű leszállás, hiszen nemcsak a leszálló terület volt szűkös, de erős volt a szél is. Ennek ellenére a manőver pontos volt.
Azért vállalták ezt a „bemutatót”, hogy új véradókat toborozzanak, a régieket pedig aktivizálják. (Ilyen akciót ’Adj Vért a légimentőkkel hogy Mások is Túlélhessék…!’ mottóval az ország hét városában szerveztek.)
Jól sikerült a „repülő-rajt”, hiszen 70 honvédségi alkalmazott (MH. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred állományából) azonnal jelentkezett véradásra, de mások is ezt a különleges alkalmat szerették volna „kihasználni” arra, hogy vért adjanak.
Az elsők között adott vért Antal László ezredes, a MH II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka, illetve Józsa József, a Szentesi Légimentőbázis első vezetője (aki 10 éven keresztül irányította a Dél-Alföldi légi mentést).
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és katonai egyenruha
Tehát befejezésként azt is írhatjuk: rendkívüli és rendkívül sikeres volt a mai véradás.
Képgaléria a mentőhelikopter leszállásáról:

Vélemény, hozzászólás?