Kék hírek Kiemelt hírek Szentes

Rendőrkézen a betörők

A Szentesi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgattak ki két helybeli fiatalt, akik betörtek egy ingatlanba a városban. A gyanúsítottak rövid időn belül rendőrkézre kerültek.

A feltételezett elkövetők 2020. október 24-én hajnalban másztak be a külvárosban lévő családi ház udvarára, majd felfeszítették az ingatlan bejárati ajtaját. Egyikőjük bement az épületbe, ahol körbenézett, és talált egy női hátizsákot, amit magukkal vittek.
A fiatalok a közeli Kurca partján kiforgatták a táskát, amiben egy pénztárcát – benne személyes iratokkal és készpénzzel – találtak. A pénzt eltették, a többit pedig a főcsatornába hajították.

A sértett csak órákkal később vette észre értékeinek hiányát, ezt követően bejelentést tett a 112-es központi segélyhívó számon.

A kiérkező járőrök adatgyűjtésbe kezdtek, amelynek eredményeként néhány órán belül megállapították a feltételezett elkövetők személyazonosságát, akiket gyanúsítottként kihallgattak. Velük szemben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Az egyenruhások a táskát és a tárcát kiszedték a Kurcából, majd visszaadták azokat a tulajdonosnak.

Vélemény, hozzászólás?