Kiemelt hírek Szentes

Retró hangulat, retró véradás – közel félszázan adtak vért

A Szentesi Vérellátó és a Vöröskereszt Szentesi és Csongrádi vezetősége augusztus 13-án rendhagyó intézeti Retro Véradást szervezett a Vérellátó Állomáson. Alapjaiban nem volt különösebb, mint egy általános véradás, de hangulatában, körülményeiben azonban mégis eltért.

Már a regisztrációnál az erre az alkalomra készített, napjainkban oly divatos bögrével kedveskedtek a nővérek, a vérvétel helyszínén pedig ’70-es, ’80-as évek zenéi szóltak. A váró részben süteményekkel, teával kedveskedtek a Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei.

A véradást követően (mint ahogy az néhány évtizeddel ezelőtt szokásos volt) virsli, sör és apró sütemény várta a véradókat. Természetesen az első véradóknak ezúttal egy Emléklappal (is) kedveskedtek, valamint a már „szokásos” ajándékokat is átadták.

A véradókkal beszélgetve kijelenthetjük: nem a kedvezményekért, az ajándékokért nyújtják karjukat, hanem beteg társaikért. Többen is említették, hogy ez a retro-jelleg elnyerte tetszésüket. Voltak, akik már várják ezt az alkalmat, és ekkor nyújtják karjukat, mert megfogja őket a hangulat, a nosztalgia. Szervezők nagyon örültek annak, hogy többen is családjukkal együtt vettek részt a véradáson

Ezen a délutánon 46-an adtak vért!

A képen a következők lehetnek: 2 ember, álló emberek és cipők

Egyébként továbbra is minden héten, kedden és szerdán délelőtt 07.30-12.00 óráig, valamint csütörtökön 14.00- 17.00 óráig tartanak véradást Szentesen, a Vérellátó Állomáson.

Vélemény, hozzászólás?