Hírek Kiemelt hírek Szentes

Révbe ért a szentesi adomány

Mint ahogy arról tegnapi cikkünkben beszámoltunk (“Adományokat vittek Szentesről a határőrközségbe”) a szentesi civilek összefogása nyomán összegyűjtött adományokat – a GLS cég támogatásával, és Boros Norbert fuvarozásában – március 6-án (vasárnap) eljuttatták Tiszabecsre.
Tisztabecsen a szentesieket már “ismerősként” (és kedvesen) fogadták, majd az iskola ebédlőjébe, a helyi önkéntesek segítségével megkezdték a pakolást. Különösen a gyógyszereket megkülönbözetett módon regisztrálták – külön helyiségben, gyógyszerészek felügyelete mellett.
A határmenti község polgármestere is üdvözölte a szentesieket, és megköszönte a szállítmányt. Megkérte Boros Norbit: ha nem gond, a rakomány felét vigye már el Fehérgyarmatra, mert már ott is szállásoltak el menekülteket, valamint a Tiszabecsi Gyűjtőközpont megtelni látszott.
A kérést természetesen teljesítették, a közösen megállapított mennyiséget átvitték a mintegy 30 kilométerre fekvő Szamos-parti városba. Itt is kedvesen fogadták őket, segítettek a pakolásban és még frissítővel is kínálták őket.
Boros Norbert elmondta, hogy mindkét településen találkoztak menekültekkel, akik főként nők és gyermekek voltak. Fehérgyarmaton már Ukrajna keleti részéből, Kijevből érkezettekkel is találkoztak, ők jellemzően már autóval, kisbusszal érkeztek. Akik tovább szeretnének menni meghatározott céllal, azokat regisztrálják, kapnak biometrikus útlevelet, és ezután mehetnek tovább. Nagyon sok önkéntes, rendőr, és hivatali dolgozó segíti a fogadást, az eligazítást, a regisztrációt, egyáltalán a menekültekkel való foglalkozást.

Vélemény, hozzászólás?