Hírek Kiemelt hírek Sport Szentes

A Rigó iskola sport sikerei

Ha hallják, sokan sokféleképpen gondolnak a Rigó iskolára, de az, eddig nagyon keveseknek jutott az eszébe az intézményről, hogy kiemelkedő sportsikereket érnek el az utóbbi években területi-országos- és nemzetközi versenyeken.  

Teljesebb nevén a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola, Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye nagy figyelmet szentel tanítványai egészséges életmódra nevelésének (pl. Vöröskeresztes bázisiskola), ezen belül a mozgásra, a sportban tehetséges diákok differenciált fejlesztésére.

A mindennapos testnevelés mellett hetente három alkalommal két óra tömegsport foglalkozást tartanak, melyet a mozgásképesség-, illetve versenyfelkészítésre fordítanak.

Tárgyi feltételeik nem a legoptimálisabbak, hiszen új helyükön (amit nagyon szeretnek) kisméretű tornaszoba áll rendelkezésükre, viszont tornaórákra kedvezményesen igénybe vehetik a dr. Papp László Városi Sportcsarnokot. Továbbá gyakran edzenek a Pusztai László Sporttelepen is. Az intézménynél működő Esély a Mosolyra Alapítvány ezt a tevékenységüket is támogatja, legújabban teniszpálya bérlet vásárlását fontolgatják.

A 6-18 éves korú tanulóik két országos szövetség keretében versenyeznek. A Fogyatékosok Országos Diák-és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) keretében a labdarúgás, asztalitenisz, terematlétika, úszás, atlétika sportágakban szerveznek felmenő rendszerű versenyeket. A Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) a tenisz, a kerékpározás, az úszás és a floorball sportágakban biztosít versenyzési lehetőséget.

 

 

Ebben az esztendőben a következő tanulók szereztek érmeket területi és országos versenyeken:

Lévai Dávid: asztalitenisz, labdarúgás, tenisz OB, atlétika, kerékpározás, floorball.

Vass Ákos: úszás, tenisz, kerékpározás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pulya Márkó: atlétika, asztalitenisz és labdarúgás

Varga Viktória: asztalitenisz, tenisz

Horváth László: asztalitenisz, tenisz OB, atlétika és labdarúgás.

Pindzsulya Arnold: floorball, atlétika, labdarúgás.

 

Az idén négy országos döntőben szerepeltek az iskola diákjai: atlétika, asztalitenisz, terematlétika és úszás. Ha mindezekhez hozzávesszük, hogy a mintegy 100 fős iskolában 20 diák rendszeresen versenyez, akkor akár – egy kis túlzással – sportiskolaként is titulálhatnánk a Rigó iskolát.

A tagintézmény vezetője maga is tevékenyen részt vesz a felkészítésben (pl. floorball), de büszkén sorolta kollégáit: Hering Viktor, Nikov Fórián Erika, akik sokat (és jól) dolgoznak azért, hogy minél több gyereknek legyen sportsikere, sportélménye.

Pótári Tímea, a tagintézmény vezetője terveikből is több mindent elárult. Az egyik, nem csak az eddigi eredményeik megtartására törekednek, hanem új sportágakat szeretnének meghonosítani tagintézményükben, továbbá megpróbálkoznak nemzetközi versenyekkel is. A másik, hogy a következő évben már az óvodásokat is szeretnék a versenysportba is bevonni, a Kölyöksport program keretében.

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?