Kiemelt hírek Szentes

Robotok, illetve a technikus képzés sajátosságai a Pollákban

A HSZC Szentesi Pollák Antal Technikum október 20-án rendezte meg a a Nyílt Napját. Ennek kapcsán Kovács Attila, az iskola igazgatója tartott előadást a tornateremben, az intézményben folyó technikumi képzésről, az iskolai életről, valamint az iskola elvégzése utáni elhelyezkedési lehetőségekről.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és álló
Az általános iskolát végzettek számára az ötéves technikumi képzést kínálják. Ennek első két évében ágazati alapképzés zajlik, ahol a diákok az ágazat alapjait sajátítják el, továbbá készülnek az érettségire.
A 11. évfolyamtól kezdve szakirányú képzés folyik, egyre több szakmai órával. A 12. évfolyam végén érettségit tesznek a diákok magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem tantárgyakból. a 13. évfolyamon már csak szakmai tantárgyakat és a választott idegennyelvet tanulják.
A 13 évfolyam végén emelt szintű érettségit tesznek a szakmai tantárgyból, ami a technikusi vizsgát is jelenti, illetve idegen nyelvből érettségiznek.
A képzés két ágazatban történik:
+ ELEKTRONIKA ÉS ELEKTROTECHNIKA
+ INFORMATIKA ÉS TÁVKÖZLÉS ÁGAZAT
Az elhelyezkedési lehetőségek kedvezőek, hiszen jelenleg is több tízezer informatikust vár a magyar gazdaság. Ebből adódóan a várható fizetések is a magasabb kategóriákban vannak – hangzott el a tájékoztató végén.
Az előadást követően – négy csoportra bontva az érdeklődőket – még konkrétabban bemutatták a szakmai képzéseket a számítástechnikai tantermekben és az elektronikai laborokban.
Természetesen a legnagyobb érdeklődés a robotika tantárgy bemutatóját kísérte, de minden résztvevő megtalálhatta az általa fontosnak vélt szak-képzést.

Vélemény, hozzászólás?