Kiemelt hírek Szentes

Rockújságíró a Galériában

A Szentesi Hangversenyközpont által szervezett ’KultFESZT’ program keretében október 15-én Szentesen, a Tokácsli Galériában Dudich Ákos, rock ’n’ roll újságíró volt a vendég, aki igazán autentikus körülmények között a: ’Szentes Rock ’n roll 1991-2021’ című kiállítás dokumentumai „előtt” beszélt eddigi munkáiról, főként a könyveiről.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, szakáll és belső tér
Gyakorlatilag fordításokkal és könyvek írásával foglalkozik – és mindezt a rockzene világában tette.
Már az egyetemi évei alatt elkezdett fordítani és tolmácsolni, az előbbit pedig a mai napig végzi. Dolgozott könyvkiadóknak, írt zenei újságoknak, illetve portáloknak.
Az interjúk készítései után nyilvánvalóan következett, hogy zenei témájú könyvekkel foglalkozzon, mára már ez lett az igazi hivatása. Elsőként a Red Hot Chili Peppers énekesének, Anthony Kiedisnek az önéletrajzát, a Scar Tissue – Chili a sebre című könyvet ültettem át magyarra, majd következett az Iggy Pop életét feldolgozó Open Up And Bleed.
Beszélgető társa, Sebők Tamás kérdéseire válaszolva sok kulisszatitkot is elárult a sztárokkal készített interjúk előkészítésének alaposságáról, valamint könyvei megjelentetésének előkészítéséről, folyamatáról.
Jelenleg már ő maga is könyvkiadó, amit nagyon szeret csinálni, de nem egyszerű feladat. Hatodik művén dolgozik, melynek fókuszában a Beastie Boys áll és képregény lesz.

Vélemény, hozzászólás?