Kiemelt hírek Szentes

Romantikus orgona-kincsek a Szent Anna Templomban

Szentesen, a Szent Anna Templomban július 1-én folytatódott a Nyári Orgonaestek sorozat. Ekkor Szotyori Nagy Gábor adott koncertet, amelyen Saint-Saens, Schumann, Liszt Ferenc és M.Reger romantikus művei csendültek az orgonaművész előadásában.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

A koncert elején Nagy János, címzetes zeneiskolai igazgató, a sorozat szervezője köszöntötte a megjelenteket, majd ismertette az előadó művészi pályáját.

Szotyori Nagy Gábor koncertezett már a Kurca-parti városban, a Reformáció 500 sorozat keretében 2017 júniusában a Szentesi Református Nagytemplomban, ekkor született meg a gondolat egy újabb szentesi programra – vezette be mondandóját Nagy János. Érdekességként megemlítette, hogy a művész orgonatanulmányait, a szentesi születésű Koloss István orgonaművész-zeneszerzőnél kezdte.

Orgonaművész-tanári diplomát a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán szerzett, már itt, kiemelkedő előadóművészi tevékenységéért a Gulyás György díjjal tüntették ki. Rendszeres koncerttevékenységet folytat Magyarországon és külföldön egyaránt. Külföldi szerepléseinek helyszínei voltak: Ausztria, Németország, Franciaország, Olaszország, Svájc, Lettország, Dánia, Lengyelország és Erdély.

Gyermekkora óta végez egyházzenei munkát, jelenleg a Budapest Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia Templom korrepetitora, és állandó helyettes orgonistája, emellett a Kispest-Központi Református Egyházközség orgonaművésze.

 

 

Vélemény, hozzászólás?