Csongrád Hírek Szentes

Rotary tábor két város között

A Szentes-Csongrád Rotary Club július 2-8. között nyolcadik alkalommal szervezte meg a Kárpát-medencei Rotary Diáktáborát. Ebben az esztendőben az angol nyelv és számítástechnika volt a fókuszban.

 

A klub, a Rotary szellemiségének megfelelően, idén is tehetséges, szerény körülmények között élő 10-14 éves gyermekeknek segített ilyen módon. A résztvevők Szentes és Felgyő általános iskoláiból, valamint a Felvidék, Kárpátalja, Erdély és a Vajdaság magyarlakta területeiről érkeztek.

A táborozók az első napon részt vettek Ian Riseley Rotary világelnök és felesége szentesi fogadásán.

Az angol és az informatika foglalkozások helyszínét délelőttönként a Kiss Bálint Református Általános Iskola korszerűen felszerelt számítógépes szaktantermei biztosították. Ezeken könnyed, játékos feladatokon keresztül ismerhették meg a gyerekek az angol nyelv tanulását segítő, az Interneten szabadon hozzáférhető felületeket, illetve a felhő-alapú informatika néhány ingyenesen használható, kreatív eszközét.

A szállás az Antal-tavi Fogadóban volt, amely – jelképesen is – félúton van a klub két városa, Szentes és Csongrád között, csodálatos természeti környezetben. A közlekedés kölcsönzött kerékpárokkal történt, hogy ezzel is az egészséges életmódra és a környezettudatosságra lehessen a gyermekek figyelmét irányítani.

A közlekedés kölcsönzött kerékpárokkal történt, hogy ezzel is az egészséges életmódra és a környezettudatosságra lehessen a gyermekek figyelmét irányítani.

 

Emellett a résztvevők lovas kocsizás közben ismerkedtek meg a Kurca-parti település néhány nevezetességével, látogatást tettek a Polgármesteri Hivatalban, és kikapcsolódtak a Szentesi Üdülőközpontban, valamint a Kalandparkban.

Jártak Ópusztaszeren, ahol a szentesi szélmalom illetve a Feszty-körkép megtekintése után lovaglás és íjjal és változó sikerrel való célba lövések következtek. Hazaúton a nap programjába a Szegeden az Informatika-történeti kiállítás és a vásárhelyi Emlékpont meglátogatása is belefért.

A tábor utolsó napján Csongrádra tekert a csapat, ahol a város néhány nevezetességével ismerkedhettek meg, és kipróbálhatták a páratlan szépségű Körös-toroki strandot is.

A búcsúest fergeteges angol nyelvű karaoke partyval indult, amelyet ajándékozás és vacsora követett.

Az immár hagyományos egy hetes térítésmentes tábor a Szentes-Csongrád Rotary Club, a Rotary International 1911 District, valamint több szervezet és magánszemély támogatásával valósult meg.

Forrás: Tímár Ferenc, a Szentes-Csongrád RC elnöke

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?