Hírek Kiemelt hírek Szentes

Rotarys jótékonysági díszgála

A Szentes-Csongrád Rotary Club július 16-án a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében jótékonysági irodalmi-zenés pikniket rendezett, melynek kereti között adták át az idei “Higgy magadban és kinyílik a világ” ösztöndíj pályázat elismeréseit. (Erről külön cikkben számoltunk be –„Tehetséges fiatalok elismerése”.)
Az eseményen megjelent Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere, eljött Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója és Szőke András, szentesi születésű színész, filmrendező, humorista.
A díjkiosztó gálán fellépett Kállai Lajos, Lajtha díjas hegedűművész növendék (Majtényi András kísérte zongorán), dr. Horváth György anekdotázott a borokról, Kocsis István a Szeb&Ko Pálinkaház tevékenységét ismertette.
Élő interjú részesei lehettek a résztvevők, amely Seregi Zoltánnal és Szőke Andrással zajlott.
Seregi Zoltán a Tüskevár című film „Tutajosaként” beszélt a filmezésének kulissza titkairól, majd a szentesi Tóth József Színház és Vigadó mentoraként az elképzeléseiről. Színház vezetői minőségében többek között elmondta, hogy nemcsak a békéscsabai, hanem más színházak (köztük néhány fővárosi) előadásait is elhozzák Szentesre. A Jókai Színház még az idén négy előadást mutat be, műfaját tekintve: musicalt, operettet, zenés vígjátékot és egy drámát.
A helyi gimnázium drámatagozatával ott tart a kapcsolat, hogy az új színházban külön próbatermet (is) biztosítanak számukra. A színház megnyitásával összefüggésben az hangzott el, hogy szeptemberre teljesen elkészül az objektum.
Szőke András – a színház felújításával párhuzamosan, és részben arról – készített egy filmet Szentesről, őt ennek előzményeiről, magáról a filmről és régi szentesi emlékeiről kérdezték.
Erről készítettünk egy videó-válogatást:
A piknik házigazdái Kovácsné Gila Erzsébet és Mészáros Zoltán voltak.
A program végén ünnepi kostolók várták a résztvevőket, majd sor került jótékonysági árverésre is, ahol képzőművészeti alkotásokra lehetett licitálni.
Az est alatt a jó hangulatról a Rákász Retro Disco gondoskodott.

Vélemény, hozzászólás?