Hírek Kiemelt hírek Szentes

Segítségnyújtás Kárpátaljai középiskolának

A Fidelitas harmadik alkalommal hirdette meg a „Fogjunk össze Kárpátaljáért!” elnevezésű országos akciót. Az előző években összesen 3,7 millió forintot sikerült összegyűjteniük a kárpátaljai oktatás fejlesztésére, illetve nehéz sorsú árva és elhagyott gyermekek megsegítésére.

A mostani adománygyűjtés célja Kárpátalja legkeletibb magyar tannyelvű középiskolája, az Aknaszlatinai Bolyai János Középiskola megsegítése.

A Técsői Járásban található intézménynek sajnos nincs tornaterme, illetve nincsenek szaktantermek, vagy csak igen gyengén felszereltek. A diákok 70-%-a bányászcsaládból való, és mivel 2008-tól a bányák nem üzemelnek, úgy a szülők többsége munkanélkülivé vált.

A Fidelitas Szentesi Szervezete csatlakozott a kezdeményezéshez, és január 30-án Szentesen, a Nagy Ferenc utcában, a Táncoló Székely szobra előtt Süteményvásárt és Adománygyűjtést szervezett az Aknaszlatinai Bolyai János Középiskola számára.

 

 

A szentesi csoport vezetőjétől Lakatos Katalintól megtudtuk, hogy a tagok a maguk készítette süteményeket ajánlották fel az akcióhoz, és teljes odaadással vettek részt a szervezésben és a lebonyolításban.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?