Hírek Kiemelt hírek Szentes

Segítsünk a bajbajutott fiatal egyetemistán

Egy szegedi műtősnő szeptember 7-én éppen munkába igyekezett, amikor az egyik gyalogátkelőhelyen egy teherautó halálra gázolta. Az életvidám, segítőkész asszony egyedül nevelte lányát, aki orvosegyetemistaként került így anyagilag is nehéz helyzetbe.
A felfoghatatlan tragédia- fogalmazott az eset kapcsán Sallai Dániel, a Szentesről induló, fiatal sebész elhatározta, hogy jótékonysági árverést szervez az árván maradt egyetemista javára. A Dániel által készített festményre október végéig lehet licitálni.
Az október elsején, a Sallai Dániel által tartott sajtótájékoztatón résztvevők empátiával hallgatták a további részleteket.
A tragikus hirtelenséggel elhunyt hölgy Dániel kolléganője volt, 1989 óta dolgozott az egészségügyben, a tragédia bekövetkeztekor a szegedi Bőrgyógyászati Klinikán.
Maga az eset, az egyedül maradt, másodéves egyetemista lánygyermek sorsa nagyon megrázta a szentesi sebészt, aki ráadásul szakmai pályafutásában is sokat köszönhet az 50 éves műtősnő tapasztalatának, amit adott szakmai helyzeteben önzetlenül átadott.
Ezért úgy döntött, hogy a lánya részére (és beleegyezésével) jótékonysági árverésre ajánl fel egy festményét. (Sallai Dániel negyedik éve fest, már Szentesen is volt önálló kiállítása, jelenleg Dabason láthatók festményei, egy csoportos tárlat keretében.)
A felajánlott kép címe: “Emelt fővel”
(A cikk alatti kép)
Mérete: 50×40 cm
Technikája: Olaj /vászon
Jótékonysági árverés vége: október 30., éjfél.
Induló licit 30.000 Ft, licitlépőcső 5.000 Ft.
Lehet, hogy egy műalkotás erről: őz/szarvas
Az árverés már megkezdődött Sallai Dániel facebook oldalán, és úgy tűnik, másokat megindított a tragédia. Jelenleg már 85 ezer forintnál tart a licit.
Mi is arra kérjük Olvasóinkat, látogassanak el Sallai Dániel (szentesi sebész) fb. oldalára, és ha tehetik, segítsenek, licitáljanak.
Az alkotó a jótékonysági árverés bevételét az elhunyt hölgy lányának temetési költségei enyhítésére, mindennapjai megkönnyítésére teljes mértékben felajánlotta.

Vélemény, hozzászólás?