Csongrád Hírek Kiemelt hírek

Selfie-zzen a Mikulás szánján!

Idén is várja a Mikulás-ház a gyerekeket és szüleiket a csongrádi Városháza előtt november 29-től december 6-ig. A Mikulás szánjára is fel lehet ülni, amely a város karácsonyfája mellett „parkol”, a legtöbb like-ot gyűjtő szelfiző pedig ajándékot is kap december 22-én. December 1-jétől karácsonyi vásár, kulturális programok, betlehem, állatsimogató és szalmalabirintus segít az adventi ráhangolódásra a főtéren.

A tavalyi kezdeményezés nagy sikerén felbuzdulva idén ismét néhány napra Csongrád főterére költöztették a Mikulást. Felépítették a házát, ahol hatalmas karosszékében üldögélve várja a gyerekeket a nagypocakos, fehér szakállú ajándékosztó. A gyerekek rajzait, leveleit, esetleg apró ajándékait névvel, címmel be lehet dobni a ház oldalán lévő postaládába, amelyeket a Mikulás bácsi megnéz, elolvas, a legszerencsésebbek meglepetést is kapnak majd. Minden hétköznap délután 16 órától 18 óráig, hétvégén pedig 14-16 óráig tartja „fogadóóráját”, ahová vár kicsiket és nagyokat. Esténként pedig 19 órától Mikidoki pszichológus fogadja a házban a felnőtteket.

A programok szervezői arra biztatnak mindenkit, üljenek fel a Mikulás szánkójára, készítsenek selfie-t, töltsék fel az Advent-Csongrád facebook-oldalra, mert a legtöbb like-ot gyűjtő fotó tulajdonosa nyereményben is részesül.

December 1-jén 17 órakor nyílik a karácsonyi vásár, ahol minőségi kézműves termékekkel, kürtőskaláccsal és forralt borral várják a vásárlókat. Minden pénteken, szombaton és vasárnap kulturális programok is szórakoztatják a csongrádiakat és a városba látogatókat, gyerekelőadások, zenés műsorok közül lehet válogatni, valamint december 3-án, 10-én, 17-én és 23-án általános iskolások műsora kíséretében meggyújtják az adventi koszorú egy-egy gyertyáját is. Az aktív kikapcsolódásra vágyóknak szalmalabirintus és állatsimogató is épült, december 16-ától pedig a hagyományos élő betlehem is várja a szokott helyen, a Művelődési Központ udvarán a gyerekeket.

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?