Hírek Kék hírek Kiemelt hírek Szentes

Sikere van a Mobil Bűnmegelőzési Centrumnak

A Szentesi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei ezen a héten a „Házhoz megyünk” vagyonvédelmi projekttel, a „Bike Safe” kerékpár regisztrációs programmal, bűnmegelőzési tanácsokkal és hasznos információkat tartalmazó kiadványokkal várja az érdeklődő valamint kerékpárjukat regisztrálni kívánó állampolgárokat a Szentesi Járás területén. Ehhez a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácstól segítségül kapták a Mobil Bűnmegelőzési Centrumot – vagyis egy minden prevenciós kellékkel ellátott mikrobuszt.

Eddig már jártak Szentesen, Nagymágocson, Árpádhalmon és Eperjesen, ma, november 9-én a kora délelőtti órákban ismét Szentesen, a Rákóczi utcai piacon fogadták az érdeklődőket.

 

Az eddigi tapasztalatok igen kedvezőek. Sokan, és bizalommal keresik meg a mikrobusz mellett a rendőröket. Főként bűnmegelőzési tanácsokat, véleményeket, javaslatokat kértek a szakemberektől, a községekben kevésbé igényelték a kerékpár regisztrációt.

Nagymágocson a tanulók és a pedagógusok örömmel fogadták az úgynevezett D.A.D.A. foglalkozás tartását. Másutt az óvodákban is megfordultak a szakemberek, beszélgettek az ovisokkal és szórólapokat, kisebb („reklám”) ajándékokat adtak át.

A szentesi piacon is többen érdeklődtek bűnmegelőzési témákban, viszont itt már jellemző volt a kerékpár nyilvántartásba („Bike Safe”) vétele is.

A  Mobil Bűnmegelőzési Centrumot Szentesen legközelebb november 10-én, 8-10 óra között a TESCO parkolójában találhatják meg.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?