Kiemelt hírek Sport Szentes

Sikeres évet zártak a birkózók

A szentesi és csongrádi birkózókat tömörítő dr. Papp László Birkózó Sportegyesület december 22-én tartotta meg évzáró rendezvényét a Séf Kft éttermében.
A megjelenteket dr. Kis-Tóth Tihamér, az egyesület elnöke köszöntötte, külön is a két város vezetőit, Kovács Jánost, a szentesi önkormányzat képviselőjét.
Megnyitójában beszélt a gazdag birkózói hagyományokról, hiszen a szentesi birkózás is 100 éves múltra nyúlik vissza. Véleménye szerint az utóbbi esztendők legeredményesebb éve volt az idei: jelentősek az eredmények, jelentős a tárgyi feltételek javulása.
A sikerekhez hozzájárult az is, hogy a fiatalok sok minden másról lemondtak a sportágbeli sikeres szereplésük érdekében, és ezt nagyra kell értékelni.
Külön kiemelte a szülői hozzáállás fontosságát, mert a fiatalok nevelésében, elképzeléseik támogatásában meghatározóak.
Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere hozzászólásában arról beszélt, hogy Szentes 25 éve már a Nemzet Sportvárosa, a sportág hazai szövetségétől megkapta a Birkózás városa címet. Ez alapján, és egyéb szempontokat is figyelembe véve a város sportéletében jelentős szerepet tölt be a birkózás.
Úgy értékelte, hogy az ez év őszén átadott Szilver Sportház (Tóth József utcán), amely a birkózóknak és a társas táncosoknak a székhelye, hozzájárult a településen a sportolás feltételeinek korszerűsítéshez, szélesítéséhez. Jó példáját adja annak, hogy egy közösség hogy segítheti a városát. Gratulált a sikerekhez, további jó munkát kívánt.
Cseri Gábor, Csongrád alpolgármestere azt emelte ki beszédében, hogy az egyesület példát mutat abban is, hogy jól együtt tud működni a két város. Csongrád eddig is támogatta a birkózást (az egyesületet és az egyéneket is), és a jövőben is azt fogja tenni, mert a város büszke a birkózói sikereire.
Rónyai Zoltán, az egyesület alelnöke a 2021-es esztendő történéseiről számolt be.
Azzal kezdte, hogy több jeles évfordulót is ünnepeltek ebben az évben 100 éves lett a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ). 10 éves lett a dr. Papp László Birkózó Egyesület. Kis-Tóth Tihamér, az egyesület elnöke pedig 90 éves. Mind a három „jubiláns” tevékenységét röviden méltatta, illetve ismételten gratulált nekik.
Majd rátért az egyesületi munka értékelésére. Lényegesen javultak az edzési körülmények, ezért (is) javítani kell az edzés látogatottságot – ahogy a járványügyi helyzet engedi.
A MBSZ-szel közösen 3 edzőtábort és négy versenyt szerveztek. Sok szempontból a legsikeresebb a magyar serdülő válogatott felkészítő tábora volt, az egyik az, hogy Cseh Balázs, az egyesület versenyzője is részt vett ezen, sőt az ezt követő a Világbajnokságon az előkelő 7. helyen végzett.
Három Országos Strandbirkózó Versenyt szervezett az egyesület, Szentesen, Siófokon, és Lupa Beach-en (Dunakanyar). Emellett a helyi sportcsarnokban a Kelet-Magyarországi Diákolimpiát is ők rendezték.
Az év folyamán az egyesület sportolói 30 versenyen vettek részt, és az ott szerzett helyezések és pontszámok alapján az országos egyesületi rangsorban a 30. helyen végeztek.
Beszámolója végén Rónyai Zoltán megköszönte a támogatók segítségét, az edzők és a szülők hozzáállását, és természetesen a sportolók munkáját. „Ezeket az eredményeket csak összefogással, bizalommal és toleranciával lehetett elérnünk” – így fejezte be az értékelést, az alelnök.
Ezt követően Mazula Erik vezetőedző szinte személyre szólóan értékelte a sportolók edzésmunkáját, elért eredményeit, és az elnökség két tagjával, Kis-Tóth Tihamérrel és Rónyai Zoltánnal közösen emléklapot, serleget és egyéb ajándékokat adtak át a legjobbaknak.
Ekkor adta át Szabó Zoltán Ferenc a Szentes városi sportolói elismerést Cseh Balázsnak és Vajda Szebasztiánnak, valamint a „Kiváló Edző” plakettet Rónyai Zoltánnak és Mazula Eriknek.
Cseri Gábor a csongrádi önkormányzat ajándékát adta át Cseh Tamásnak, Cseh Tamarának és Vajda Szebasztiánnak.
Az évzáró rendezvény baráti vacsorával és beszélgetéssel zárult.

Vélemény, hozzászólás?