Kiemelt hírek Sport Szentes

Sikeres évet zártak a szentesi pólós lányok

Befejeződtek a 2018/2019 évi vízilabda leány országos gyermek-, serdülő- és ifjúsági bajnokságok. A szentesi csapatok mindhárom korosztályban az élmezőnyben végeztek.

Az ifjúsági korcsoportban egy góllal lemaradva a negyedik helyen végeztek, a serdülők küzdelemsorozatában a második helyen végeztek, a gyermekek pontvadászatában a bronzérmet szerezték meg a lányok.

A kiváló eredmények a csapatok, a sportolók (és a szülők) remek hozzáállása nélkül nem jöhettek volna létre. Sok jó teljesítmény született, de ezek közül is ki kell emelni Tóth Fruzsinát és Dömsödi Dalmát, akik a gyermek, illetve a serdülő korcsoportban a legtöbb gólt dobták.

Természetesen igen fontos volt az edzők szerepe: a kisebbeknél Győri Eszter, az ifjúságiaknál Brávik Fruzsina irányította a fiatalokat.

Megkérdeztük Bujdosó Tamást, a Szentesi Vízilabda Klub elnökét: mit szól a sikerhez?

Magasra tettük a lécet az elmúlt két évben, hisz mi lettünk az ország első számú női utánpótlás nevelő bázisa. Sajnos ebben az évben az UVSE minden korosztályban tarolt, így eredményeink alapján a másodikok vagyunk, ami nem kis teljesítmény egy kisváros, kis közösségétől.

Ifi csapatunk szereplését meghatározta, hogy angol vendégjátékosunk Sophie csak decemberig állt a rendelkezésünkre, amerikai egyeteme nem engedte vissza májusban a rájátszásra. Így korosztályos kapus nélkül kellett a fél szezonban helytállni, amit a fiatalok nagyon szépen meg is oldottak. Egy buta negyeden múlt az éremszerzés.

A serdülő csapat egyedüliként szerzett pontot az UVSE ellen a bajnokságban. Egy kicsi plusz hiányzott a budapesti visszavágón, hogy a veretlen UVSE ellen sikerüljön a bravúr.

A gyermek bajnokság bronz érme szépen csillog, hisz ebben a korosztályban 3 csapat kiemelkedett a mezőnyből, (UVSE, BVSC és a Szentes) a két pesti csapat ellen, pedig sérülések betegségek miatt nem tudtunk kompletten kiállni. A csapat csak ettől a két vetélytárstól szenvedett vereséget.

Eredményeink és a csapataink teljesítménye miatt több játékosunk nyári világeseményre készülhet a magyar válogatottal, ami a klubunknak is nagy elismerés:

Junior VB keret: Kudella Panna

2003-as válogatott: Nagy Zorka, Csiszár Mercédesz,Héri Adrienn és Kajtár Sára

2002-es Eb keret tagjai: Dömsödi Dalma és Bocskay Edit

2004-es Eb keret tagjai: Tóth Fruzsina, Mácsai Kata és Mácsai Eszter.

Tudom, hogy csapataink mellett ők is öregbítik Szentes Nemzeti Sportváros hírnevét – mondta a klub elnöke.

Vélemény, hozzászólás?