Hírek Kiemelt hírek Szentes

Sikeres Házasság Hete Szentesen

Szentesen, a Házasság Hete sorozatot a Keresztyén Pedagógus Társaság szentesi csoportja szervezte meg. Két nagyobb előadást tartottak – Éltető sodrásban címmel.

A február 15-én rendezett első előadás megfelelt a sorozat címének, hiszen az élet kicsit átírta az eseményeket. Ekkor ugyanis a 20 gyermekes, 75 éves Lukács Ernő gazdálkodó édesapa tartott volna előadást, de az időközben esedékessé vált műtétje miatt nem tudott Szentesre utazni.

A több mint 100 érdeklődő azonban így „találkozott” az előadóval, meghallgathatta előadását,  sőt, ő még a kérdésekre is válaszolt – telefonon keresztül. A résztvevők számára így is hasznos és tanulságos volt a program, amelyet Tóth Tamás, a szentesi csoport egyik ügyvezetője moderált. A 14 lány és 6 fiú (köztük egy ikerpár) édesapja arra biztatta hallgatóit, hogy egész életük folyamán tanuljanak, mert ez kihat párkapcsolatukra, a gyermeknevelésükre, végső soron egész életükre.

Február 16-án, ugyancsak az Ifjúsági Házban Gál Lajos, szeghalmi baptista lelkész mondta el gondolatait a házasság szakaszairól.   Az előadót – aki már többször, más alkalommal is elfogadta a szervezők meghívását – Kovalcsik  Magdolna a Keresztyén Pedagógus Társaság szentesi csoportja vezetője köszöntötte, majd ismertette a csoportjuk következő programjait. Tóth Tamás, a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója, a Házasság Hete jelentőségéről, lényegéről beszélt.

 

 

A 11 gyermekes lelkész így kezdte mondandóját: mint ahogyan az emberi életet feloszthatjuk kisebb egységekre, életszakaszokra (a csecsemőkortól az idős korig), úgy a házasságnak is van egy íve, egy folyamata, amelyet az évek során bejár. Bár vannak eltérések, nagy vonalakban azonban minden pár hasonló tapasztalatokra tesz szert, a kapcsolat dinamikája sok közös vonást mutat.

Öt szakaszt különböztetett meg, amelyekkel a házasság életideje folyamán találkozunk, és jó, ha ezeket ismerjük, mert ennek birtokában boldogabb lehet házasságunk, a családunk élete. Szerkesztőségünk egyebek mellett a hűség, a család életében betöltött szerepéről kérdezte a lelkipásztort:

Gál Lajos: a hűség szerepe a családban

Sikeres Házasság Hete SzentesenSzentesen, a Házasság Hete sorozatot a Keresztyén Pedagógus Társaság szentesi csoportja szervezte meg. Két nagyobb előadást tartottak – Éltető sodrásban címmel.A február 15-én rendezett első előadás megfelelt a sorozat címének, hiszen az élet kicsit átírta az eseményeket. Ekkor ugyanis a 20 gyermekes, 75 éves Lukács Ernő gazdálkodó édesapa tartott volna előadást, de időközben esedékessé vált műtétje miatt nem tudott Szentesre utazni. A több mint 100 érdeklődő azonban így „találkozott” az előadóval, sőt a kérdésekre is válaszolt – telefonon keresztül. A résztvevők számára így is hasznos és tanulságos volt a program, amelyet Tóth Tamás, a szentesi csoport egyik ügyvezetője moderált. A 14 lány és 6 fiú, köztük egy ikerpár édesapja arra biztatta hallgatóit, hogy egész életük folyamán tanuljanak, mert ez kihat párkapcsolatukra, a gyermeknevelésükre, végső soron egész életükre. Február 16-án, ugyancsak az Ifjúsági Házban Gál Lajos, szeghalmi baptista lelkész mondta el gondolatait a házasság szakaszairól. Az előadót – aki már többször, más alkalommal is elfogadta a szervezők meghívását – Kovalcsik Magdolna a Keresztyén Pedagógus Társaság szentesi csoportja vezetője köszöntötte, majd ismertette a csoportjuk következő programjait. Tóth Tamás, a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója, a Házasság Hete jelentőségéről, lényegéről beszélt.A 11 gyermekes lelkész így kezdte mondandóját: mint ahogyan az emberi életet feloszthatjuk kisebb egységekre, életszakaszokra (a csecsemőkortól az időskorig), úgy a házasságnak is van egy íve, egy folyamata, amelyet az évek során bejár. Bár vannak eltérések, nagy vonalakban azonban minden pár hasonló tapasztalatokra tesz szert, a kapcsolat dinamikája sok közös vonást mutat.Öt szakaszt különböztetett meg, amelyekkel a házasság életideje folyamán találkozunk, és jó, ha ezeket ismerjük, mert ennek birtokában boldogabb lehet házasságunk, a család élete. A képek Gál Lajos lelkipásztor előadásán készültek:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1894615200609628Szerkesztőségünk egyebek mellett a hűség, a család életében betöltött szerepéről kérdezte a lelkipásztort:

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. február 17.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?