Kiemelt hírek Sport Szentes

Sikeres nemzetközi úszóverseny Szentesen

Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club és a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége január 19-én a Dr. Rébeli Szabó József Városi Sportuszoda rendezte meg a IV. Évindító Nemzetközi Szenior Úszóversenyt, amely egyben az 1500 méteres gyorsúszásban Országos Bajnokság is volt. Az ország minden részéből érkeztek versenyzők, Romániából, több városból is.

A versenyeket 10 egyéni- és egy váltó számban, illetve 15 korcsoportban rendezték, az 1500 méteres gyorsúszás legjobb magyar résztvevője minden korosztályban magyar bajnoki címet is szerzett.

Délelőtt az 1500 méteres számot bonyolították le, hét időfutamban (négy futamban pályánként két úszóval), közel 100 (!) versenyzővel.

Délután ünnepélyes megnyitóval kezdődtek a megméretések, Szirbik Imre, a város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, és kíván jó versenyzést a több mint 200 versenyzőnek. Néhány versenyzőnek az elmúlt évi eredményei alapján kupát is átadtak. A szentesiek közül 2018-ban Melkuhn Dezső 10, Virágos Éva  3 és Venczel Kincső 2 alkalommal úszott országos csúcsot.

A verseny részletes eredményeiről később számolunk be, Pólyáné Téli Éva, a verseny fő szervezője, a Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club szakmai vezetője így értékelt a versenyt követően:

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?