Hírek Kiemelt hírek Sport Szentes

Sikeres úszóversenyt rendeztek a szentesi szeniorok

A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club, a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége, a Szentesi Üdülőközpont és Szentes Város Önkormányzata május 8-án a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában rendezte meg a 26. (Még most is más) Nemzetközi Szenior Úszóversenyt.
Valóban az idei esemény is egy kicsit más volt a megszokottól: a járványügyi szabályok messzemenő betartásával (csak) meghatározott térben lehetett megtartani – ráadásul külföldi versenyzők fogadása nélkül.
Még ilyen körülmények között is jó hangulatú, családias légkörű versenyen vehetett részt az ország szinte minden pontjáról érkezett, mintegy 230 versenyző – 37 egyesületet képviselve.
Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember és medence
A verseny bemelegítő – ’kígyó úszással’ kezdődött, majd Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere nyitotta meg a rendezvényt. Örömét fejezte ki, hogy a jelentősen megváltozott körülmények ellenére sikerült ezt a több évtizedes hagyományokkal rendelkező versenyt megszervezni, amely sok-sok szentesi önkéntes munkájának (is) köszönhető.
Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember és medence
Megható percei voltak a megnyitónak, amikor a sporttársak a Covid-járvány időszaka elhunyt sportbarátaikra emlékeztek. A szentesiekre – Balázsné Lukács Katalinra és V. Kiss Sándornéra – Pólyáné Téli Éva emlékezett.
Az egésznapos versenyen 27 (férfi és női) versenyszámot bonyolítottak le, a MUSZ szabályai szerinti korcsoportokban.
(A verseny részletes eredményeiről később számolunk be.)

Vélemény, hozzászólás?