Kiemelt hírek Szentes

Sikeres volt a kutató diákok szentesi tanácskozása

Március 30-án véget ért a Szentesen megrendezett Tudományos Diákkörök 19. Kárpát-medencei Konferenciája. A Horváth Mihály Gimnázium által szervezett tanácskozáson 12 szakágban103 értekezés hangzott el a Kárpát-medencei városokból érkezett középiskolás diákok előadásban.

A kétnapos program jól sikerült, a házigazda iskola igazgatóját Tóth Tamást kérdeztük erről:

A konferencia ünnepélyes zárására, és az eredményhirdetésre a Megyeháza Kulturális és Konferencia Központ Dísztermében került sor.

Szekciónként a legjobbak Oklevelet kaptak, „mellé” a felsőoktatási intézményekre érvényes pontszám-kedvezményeket.

A szentesi Horváth Mihály Gimnázium diákja, Fodor Izabella Nagydíjat kapott, a „Funkcionális élelmiszerek karotin tartalma” című előadásáért, kutatómunkájában elért eredményeiért.

A díjakat Dr. Földvári Nagy Lászlóné, a Kutató Diákokért Alapítvány elnöke, Tóth Tamás és a Kutató Diákok Országos Szövetségének vezetői adták át.

A konferencia résztvevői a Horváth Mihály Gimnázium udvarán egy Emlékfát (gömbjuhar) ültettek az együtt töltött napok emlékére. (A videón látható.)

Emlékfa ültetés a HMG-ben

Sikeres volt a kutató diákok szentesi tanácskozása(Képmelléklettel)Március 30-án véget ért a Szentesen megrendezett Tudományos Diákkörök 19. Kárpát-medencei Konferenciája. A Horváth Mihály Gimnázium által szervezett tanácskozáson 12 szakágban103 értekezés hangzott el a Kárpát-medencei városokból érkezett középiskolás diákok előadásban.A kétnapos program jól sikerült, a házigazda iskola igazgatóját Tóth Tamást kérdeztük erről: https://soundcloud.com/eszter-karpati-lajosne/toth-tamas-a-tudok-esemenyrolA konferencia ünnepélyes zárására, és az eredményhirdetésre a Megyeháza Kulturális és Konferencia Központ Dísztermében került sor. Szekciónként a legjobbak Oklevelet kaptak, „mellé” a felsőoktatási intézményekbe érvényes pontszám-kedvezményeket. A szentesi Horváth Mihály Gimnázium diákja, Fodor Izabella Nagydíjat kapott, a „Funkcionális élelmiszerek karotin tartalma” című előadásáért, kutatómunkájában elért eredményeiért. A díjakat Dr. Földvári Nagy Lászlóné, a Kutató Diákokért Alapítvány elnöke, Tóth Tamás és a Kutató Diákok Országos Szövetségének vezetői adták át.A konferencia résztvevői a Horváth Mihály Gimnázium udvarán egy Emlékfát (gömbjuhar) ültettek az együtt töltött napok emlékére. (A videón látható.)Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2644289558975518

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. április 1., hétfő

 

 

Vélemény, hozzászólás?